Strip
Nederlands

Mevrouw Adolphine

Peyo (auteur), Will (illustrator)
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
Steven Sterk ontmoet Mevrouw Adolphine op straat, maar ze herkent hem niet. Dat baart Steven grote zorgen, temeer omdat hij kort daarna heeft gezien hoe ze flauwviel en werd meegenomen door een vrachtwagenchauffeur die zei dat ze gerepareerd moest worden. Enkele dagen later worden er allerlei diefstallen in de stad gepleegd. Ooggetuigen beweren dat de dader een robot met het uiterlijk van Mevrouw
Titel
Mevrouw Adolphine
Auteur
Peyo
Illustrator
Will 1927-2000
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Madame Adolphine
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1997 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
ISBN
90-5581-153-X (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties