Strip
Nederlands

Steven Sterk en de rode taxi's

Peyo (auteur), Will (illustrator)

Steven Sterk en de rode taxi's

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar
In Blijdenburg, de woonplaats van Steven Sterk, heeft zich een nieuw taxibedrijf gevestigd. Mijnheer Pijpers krijgt zware concurrentie van de prachtige gloednieuwe auto's. Maar de directeur van het bedrijf houdt zich niet alleen met taxi's bezig? Door de bevolking wijs te maken dat er een wolk gifgas in aantocht is, hoopt hij dat iedereen op de vlucht zal slaan. Een verlaten stad is voor inbrekers
Titel
Steven Sterk en de rode taxi's
Auteur
Peyo
Illustrator
Will 1927-2000
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Benoît Brisefer et les taxis rouges
Uitgever
Brussel: Le Lombard, 1997 | Andere uitgaves
62 p. : ill.
ISBN
90-5581-152-1 (paperback) 9789055811526 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 43 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Peyo

Pierre Culliford (Brussel, 25 juni 1928 – aldaar, 24 december 1992) was een Belgische striptekenaar en scenarioschrijver. Hij was onder andere de geestelijke vader van de Smurfen, en was vooral bekend onder zijn pseudoniem Peyo.

Biografie

Jeugd

Pierre Culliford, geboren in Brussel, was het jongste kind van een tot Belg genaturaliseerde Engelse vader, een investeerder, en een Belgische moeder. Hij had een zus en broer. In zijn jeugd tekende Pierre Culliford al zijn schoolboeken vol. Hij hield op school vooral van gymnastiek en geschiedenis. Daarnaast speelde hij op school toneel, hield hij van lezen en zong hij in een koor. Op de wekelijkse familiebijeenkomst vertelde hij verhalen na die hij in de geschiedenisles had gehoord en later die van strips uit de krant, zoals Kuifje en Mickey Mouse. Hij zat ook bij de katholieke scouts, de Fédération des Scouts Catholiques.

Zijn middelbaresc…Lees verder op Wikipedia

Suggesties