Terwijl Scott Lang een evenwicht probeert te vinden tussen zijn status als Ant-Man en zijn verantwoordelijkheid als vader krijgt hij een nieuwe missie waarin hij moet samenwerken met Hope Van Dyne alias The Wasp.
Onderwerp
Superhelden
Titel
Ant-Man and the Wasp
Regisseur
Peyton Reed
Acteur
Paul Rudd Evangeline Lilly Michael Peña
Taal
Engels
Uitgever
Marvel, © 2018
1 dvd-video
Oorspr. opname
2018
Speelduur
1 uur en 53 min.
Aantekening
Taalkeuze: Frans, Engels, Spaans, Italiaans Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels voor slechthorenden, Spaans, Portugees, Italiaans, Arabisch
EAN
8717418531591

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Ant-Man and the Wasp’ is de twintigste film in The Marvel Cinematic Universe en de opvolger van ‘Ant-Man’* (2015). Regisseur is opnieuw Peyton Reed, hoofdrolspeler is weer Paul Rudd (Ideal home; This is 40). Kleine crimineel Scott Lang stal jaren geleden van biochemicus Hank Pym een pak, dat de degene die het aantrekt zo klein maakt als een mier. Hij heeft huisarrest, maar Pym stuurt hem op een nieuwe missie: hij moet in de kwantumwereld op zoek naar Pyms lang vermiste vrouw Janet van Dyne (Michelle Pfeiffer). Scott krijgt hulp van hun dochter, Hope van Dyne (Evangeline Lilly) alias ‘The Wasp’, terwijl hij ook een balans moet zien te vinden tussen zijn leven als superheld en zijn rol als vader van dochtertje Cassie. De recensenten geven 3-4 sterren. VPRO Cinema (vpro.nl): ‘(…) een piepkleine superheld, met een beperkt strijdtoneel en veel relativerende humor. De formule wordt voortgezet in dit vrolijke vervolg, waarin Ant-Man (weer aanstekelijk onnozel gespeeld door Rudd) een weerbar…Lees verder

Over Peyton Reed

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Peyton Reed (Raleigh, 3 juli 1964) is een Amerikaanse televisie- en filmregisseur. Tot zijn gekendere werk behoren de comedies Bring It On, Down with Love, The Break-Up en Yes Man en de superheldenfilm Ant-Man met de sequels van deze laatste binnen het Marvel Cinematic Universe.

Filmografie

Langspeelfilms
  • 2000: Bring It On
  • 2003: Down with Love
  • 2006: The Break-Up
  • 2008: Yes Man
  • 2015: Ant-Man
  • 2018: Ant-Man and the Wasp
  • 2023: Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Televisieseries
  • 1991: Back to the Future: The Animated Series
  • 1997: The Love Bug (televisiefilm)
  • 1998: Mr. Show with Bob and David (3 afleveringen)
  • 2011: New Girl (3 afleveringen)
  • 2013: The Goodwin Games (als een van de executive producers)
  • 2020: The Mandalorian (2 afleveringen)

Suggesties