Als Brooke en Gary gaan samenwonen, volgen vele ruzies en een psychologische oorlogsvoering omdat beiden weigeren het huis te verlaten
Titel
The break-up / dir. by Peyton Reed
Regisseur
Peyton Reed
Acteur
Jennifer Aniston Vince Vaughn
Taal
Engels
Uitgever
Universal, 2006 | Andere uitgaves
1 dvd-video
Oorspr. opname
2006
Speelduur
ca. 102 min.
Aantekening
Ondertiteling: Nederlands, Engels voor slechthorenden, Deens, Fins, Hebreeuws, Hongaars, Noors, Russisch, Zweeds Taalkeuze: Engels, Hongaars, Russisch
EAN
5050582434798
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Amerikaanse komedie uit 2006 van Peyton Reed (Down with love), met Jennifer Aniston (Friends), en Vince Vaughn. Als Brooke en Gary gaan samenwonen, volgen vele ruzies en een psychologische oorlogsvoering omdat beiden weigeren het huis te verlaten. Ze blijven elkaar treiteren en pesten en bovendien bemoeien de respectievelijke vriendenkringen zich er ook nog eens mee. Jann Ruyters (Trouw 15-6-'06): 'The break-up wekt precies de gêne op die hoort bij een echtelijke ruzie in het openbaar; toch lastig om de film daarom ook goed te vinden.' Annemart van Rhee (Algemeen Dagblad 15-6-'06) geeft 3 (van 5) sterren: 'The break-up is een amusante zwarte komedie die soms haarfijn de verschillen tussen mannen (...) en vrouwen (...) in beeld brengt. Gevoeligheden, de mannelijke en vrouwelijke benadering van problemen en relaties en het gebrek aan communicatie worden onder vuur genomen. (...) The break-up - met een absoluut verdienstelijke Aniston - is herkenbaar, prettig absurd en soms ook akelig pi…Lees verder

Over Peyton Reed

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Red Carpet Report on Mingle Media TV from Culver City, USA

Peyton Reed (Raleigh, 3 juli 1964) is een Amerikaanse televisie- en filmregisseur. Tot zijn gekendere werk behoren de comedies Bring It On, Down with Love, The Break-Up en Yes Man en de superheldenfilm Ant-Man met de sequels van deze laatste binnen het Marvel Cinematic Universe.

Filmografie

Langspeelfilms
  • 2000: Bring It On
  • 2003: Down with Love
  • 2006: The Break-Up
  • 2008: Yes Man
  • 2015: Ant-Man
  • 2018: Ant-Man and the Wasp
  • 2023: Ant-Man and the Wasp: Quantumania
Televisieseries
  • 1991: Back to the Future: The Animated Series
  • 1997: The Love Bug (televisiefilm)
  • 1998: Mr. Show with Bob and David (3 afleveringen)
  • 2011: New Girl (3 afleveringen)
  • 2013: The Goodwin Games (als een van de executive producers)
  • 2020: The Mandalorian (2 afleveringen)

Suggesties