Boek
Engels

Norway

Phil Lee (auteur)
Titel
Norway / written and researched by Phil Lee
Auteur
Phil Lee
Taal
Engels
Parallele titel
The rough guide to Norway
Uitgever
New York: Rough Guides, 2003
XXIV, 437 p. : ill.
ISBN
1-84353-054-6
Plaatsingssuggestie
Noorwegen 993 (SISO) Noorwegen ; Noorwegen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Uitvoerig en vakkundig worden in zes hoofdstukken de regio's beschreven; van Oslo in het zuiden tot aan de Nordkapp en Svalbard in het noorden. Additionele informatie over b.v. Ibsen of de Samische bevolkingsgroep zijn in kaders opgenomen. De nadruk ligt op de avontuurlijk, cultureel en individualistisch ingestelde reiziger. Voorin is een katern met kleurenfoto's opgenomen. Een flink aantal kaarten, bergwandelroutes in natuurgebieden, enkele zwartwitte foto's en achtergrondinformatie over b.v. geschiedenis en cultuur maken de gids tot een gebruiksvriendelijke reisvoorbereider en -begeleider. Tevens wordt ruim aandacht aan de moderne Noorse literatuur geschonken: geïnteresserde lezers kunnen in de stemming komen met een hoofdstuk uit H. Wassmo's 'Het boek Dina' en een verhaal van Kjell Askildsen! De basisinformatie richt zich wat eenzijdig op reizigers uit de Angelsaksische wereld. Zeer kleine, compacte druk, smalle marges, handig formaat. Een goed alternatief voor de Lonely-Planet gid…Lees verder

Over Phil Lee

Phil Lee (Londen, 8 april 1943) is een Britse jazz-gitarist.

Loopbaan

Zoals veel andere jazzmusici maakte Lee voor kortere of van langere duur deel uit van een groot aantal formaties. Het begon met zijn toetreden tot het Britse National Youth Jazz Orchestra, waarmee hij in 1960 optrad op het eerste jazzfestival van Antibes.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is altijd zijn studiowerk geweest. Als studiomuzikant werkte hij met veel musici samen.

In de jaren zeventig draaide Lee mee in het circuit van de Canterbury scene. Met name de samenwerking met Alan Gowen was productief. Met Gowen speelde hij bij Gilgamesh en National Health.

Eind jaren zeventig speelde Lee ook in PAZ. Bij deze groep zou hij meermalen vertrekken en terugkeren. Andere groepen waarin of musici waarmee Lee heeft samengespeeld, zijn onder meer: