Boek
Engels

The rough guide to Belgium & Luxembourg

Phil Lee (auteur), Victoria Trott (auteur)

The rough guide to Belgium & Luxembourg

Titel
The rough guide to Belgium & Luxembourg / this seventh edition updated by Phil Lee and Victoria Trott
Auteur
Phil Lee Victoria Trott
Taal
Engels
Parallele titel
The rough guide to Belgium and Luxembourg
Editie
Fully updated 7th edition
Uitgever
London: Rough Guides, 2018
377 p. : ill.
ISBN
9780241306383 (paperback)
Plaatsingssuggestie
983 (SISO) België ; België (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In deze Engelstalige gids worden na een inleidend hoofdstuk ('basics') met algemene praktische informatie (bijvoorbeeld hoe er te komen vanuit Engeland, Canada, VS, Australië) de verschillende Belgische landsdelen en Luxemburg in (zes) aparte hoofdstukken beschreven. Van alle streken en de belangrijkste steden zijn kaartjes bijgevoegd en voorin is een kleurenkatern opgenomen met 27 hoogtepunten. Het boek wordt afgesloten met 'contexts', waarin informatie wordt gegeven over geschiedenis, cultuur, bier en taal ('flemish'!). Achterin staat een beknopt register. De tekst, met naast toeristische informatie ook gegevens over hotels, restaurants etc., is adequaat, maar erg summier en (uiteraard) vooral gericht op de Engelstalige toerist. Zeer kleine druk. Sterk uitgebreide en geactualiseerde druk.

Over Phil Lee

Phil Lee (Londen, 8 april 1943) is een Britse jazz-gitarist.

Loopbaan

Zoals veel andere jazzmusici maakte Lee voor kortere of van langere duur deel uit van een groot aantal formaties. Het begon met zijn toetreden tot het Britse National Youth Jazz Orchestra, waarmee hij in 1960 optrad op het eerste jazzfestival van Antibes.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is altijd zijn studiowerk geweest. Als studiomuzikant werkte hij met veel musici samen.

In de jaren zeventig draaide Lee mee in het circuit van de Canterbury scene. Met name de samenwerking met Alan Gowen was productief. Met Gowen speelde hij bij Gilgamesh en National Health.

Eind jaren zeventig speelde Lee ook in PAZ. Bij deze groep zou hij meermalen vertrekken en terugkeren. Andere groepen waarin of musici waarmee Lee heeft samengespeeld, zijn onder meer: