Boek
Engels

The Rough Guide to Mallorca and Menorca

Phil Lee (auteur), Suzanne Morton-Taylor (medewerker), Gareth Rees (medewerker)
Titel
The Rough Guide to Mallorca and Menorca
Auteur
Phil Lee
Medewerker
Suzanne Morton-Taylor Gareth Rees Jan Ogden Yvonne MacFarlane
Taal
Engels
Parallele titel
The Rough Guide to Mallorca & Menorca
Editie
5th [updated] ed.
Uitgever
New York: Rough Guides, 2010
335 p., [8] p. pl. : ill.
ISBN
9781848364738 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Spanje 995.3 (SISO) Spanje ; Balearen (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

0 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

The Rough Guide naar de Spaanse eilanden Mallorca en Menorca. De gids is georiënteerd op de Engelse markt: Groot-Brittannië, Ierland, USA, Canada, Australië en Nieuw-Zeeland. Uitgevoerd in standaardvorm: drie hoofdstukken. Part 1, Basics: algemene informatie, hoe er te komen, accommodatie, rondreizen, eten en drinken, winkels, festivals enz. Part 2, The Guide, beschrijving van de hoofdstad Palma en omgeving, het westen en het zuiden van Mallorca en Menorca, waarbij uitgebreide lijsten van accommodatie, cafés en tapasbars, restaurants en nachtclubs met prijsindicatie. Part 3, Contexts, waarin de geschiedenis van de eilanden en de chronologie van de Spaanse geschiedenis, flora, fauna, boeken, taal en woordenlijst. Themaverhalen in een kader verlevendigen het boek. Diverse kaarten en plattegronden ter informatie. Enkele bladzijden met kleine kleurenfoto's ter illustratie. Eenvoudige uitstraling maar met veel interessante informatie. Met register.

Over Phil Lee

Phil Lee (Londen, 8 april 1943) is een Britse jazz-gitarist.

Loopbaan

Zoals veel andere jazzmusici maakte Lee voor kortere of van langere duur deel uit van een groot aantal formaties. Het begon met zijn toetreden tot het Britse National Youth Jazz Orchestra, waarmee hij in 1960 optrad op het eerste jazzfestival van Antibes.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is altijd zijn studiowerk geweest. Als studiomuzikant werkte hij met veel musici samen.

In de jaren zeventig draaide Lee mee in het circuit van de Canterbury scene. Met name de samenwerking met Alan Gowen was productief. Met Gowen speelde hij bij Gilgamesh en National Health.

Eind jaren zeventig speelde Lee ook in PAZ. Bij deze groep zou hij meermalen vertrekken en terugkeren. Andere groepen waarin of musici waarmee Lee heeft samengespeeld, zijn onder meer: