Boek
Nederlands

Rough guide Noorwegen

Phil Lee (auteur), Roger Edward Norum (auteur)
Een grillig landschap met hoge bergtoppen, krakende gletsjers en ruisende watervallen: Noorwegen is Europa op zijn best - een avontuurlijke wildernis bij uitstek. Je vindt er lieflijke gezellige steden en schitterende, aan fjorden gelegen gehuchten. In deze fullcolour gids geven insiders tips over het logeren in een rorbu (vissershut) of over de geïnnoveerde Noorse keuken - zonder dat je per se ee
Titel
Rough guide Noorwegen
Auteur
Phil Lee Roger Edward Norum
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The rough guide to Norway
Editie
1
Uitgever
Houten: Unieboek, 2013
441 p. : ill.
ISBN
9789000319565 (paperback)
Plaatsingssuggestie
Noorwegen 993 (SISO) Noorwegen ; Noorwegen (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Binnen de reiswereld is de Rough Guide een begrip. Een sobere, maar zeer informatieve en praktische gids voor de zelfstandige reiziger. Tot nu toe vooral bekend vanwege de Engelstalige uitgaven, maar de afgelopen jaren zijn er ook Nederlandstalige edities verschenen. De opzet is hetzelfde: de gids begint met een katern met een korte introductie over Noorwegen en een opsomming van 24 hoogtepunten voor bezoekers. Hierna volgt tot pag. 53 praktische informatie over o.a. vervoer, festivals, eten en drinken en handige tips. Vervolgens volgt het gidsgedeelte met zes hoofdstukken over de verschillende regio's, die beschrijven wat er te doen en te zien is, waarbij ook aandacht is voor praktische zaken als reismogelijkheden en accommodatie (van eenvoudig tot luxueus). Een ruime hoeveelheid kaartjes en plattegronden wijst de weg in de besproken gebieden en steden. Vanaf pag. 378 een hoofdstuk met een korte geschiedenis, Vikinggewoonten en de Noorse taal. Met register en kleurenfoto's. Geschiede…Lees verder

Over Phil Lee

Phil Lee (Londen, 8 april 1943) is een Britse jazz-gitarist.

Loopbaan

Zoals veel andere jazzmusici maakte Lee voor kortere of van langere duur deel uit van een groot aantal formaties. Het begon met zijn toetreden tot het Britse National Youth Jazz Orchestra, waarmee hij in 1960 optrad op het eerste jazzfestival van Antibes.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is altijd zijn studiowerk geweest. Als studiomuzikant werkte hij met veel musici samen.

In de jaren zeventig draaide Lee mee in het circuit van de Canterbury scene. Met name de samenwerking met Alan Gowen was productief. Met Gowen speelde hij bij Gilgamesh en National Health.

Eind jaren zeventig speelde Lee ook in PAZ. Bij deze groep zou hij meermalen vertrekken en terugkeren. Andere groepen waarin of musici waarmee Lee heeft samengespeeld, zijn onder meer:

Suggesties