Boek
Engels

The rough guide to Toronto

Phil Lee (auteur), Helen Lovekin (auteur)
Titel
The rough guide to Toronto
Auteur
Phil Lee Helen Lovekin
Taal
Engels
Uitgever
New York: Rough Guides, 2009 | Andere uitgaves
240 p., [16] p. pl. : ill.
ISBN
9781848360747
Plaatsingssuggestie
Canada 996.3 (SISO) Canada ; Canada (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sinds de eerste Rough Guide in 1982 het licht zag, zijn er in deze serie maar liefst zo'n tweehonderd delen over allerlei bestemmingen verschenen. Hoewel oorspronkelijk bedoeld voor de low-budgetreiziger kan tegenwoordig ook de op wat meer luxe gestelde toerist met de Engelstalige gidsen zijn voordeel doen. Dit boek begint met zestien kleurenpagina’s introductie over de hoofdstad van Ontario. Hierin worden bezienswaardigheden vermeld die beslist niet mogen worden gemist. Vervolgens praktische informatie over het stadscentrum, nuttige, lokale adressen, een geschiedenisoverzicht en een opsomming van lezenswaardige boeken. De uitgave is voorzien van kaders met leuke en/of bijzondere feiten of wetenswaardigheden. Een aanrader voor iedere individuele reiziger. Herziene en geactualiseerde druk met drie katernen kleurenfoto's. Register.

Over Phil Lee

Phil Lee (Londen, 8 april 1943) is een Britse jazz-gitarist.

Loopbaan

Zoals veel andere jazzmusici maakte Lee voor kortere of van langere duur deel uit van een groot aantal formaties. Het begon met zijn toetreden tot het Britse National Youth Jazz Orchestra, waarmee hij in 1960 optrad op het eerste jazzfestival van Antibes.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is altijd zijn studiowerk geweest. Als studiomuzikant werkte hij met veel musici samen.

In de jaren zeventig draaide Lee mee in het circuit van de Canterbury scene. Met name de samenwerking met Alan Gowen was productief. Met Gowen speelde hij bij Gilgamesh en National Health.

Eind jaren zeventig speelde Lee ook in PAZ. Bij deze groep zou hij meermalen vertrekken en terugkeren. Andere groepen waarin of musici waarmee Lee heeft samengespeeld, zijn onder meer: