Boek
Engels
Titel
Scandinavia / written and researched by Phil Lee, Lone Mouritsen, James Procter ... [et al.]
Auteur
Phil Lee Lone Mouritsen James Procter
Taal
Engels
Parallele titel
The rough guide to Scandinavia
Uitgever
London: Rough Guides, 2003
XXIV, 796 p. : ill.
ISBN
1-84353-053-8
Plaatsingssuggestie
Europa 995.3 (SISO) Europa ; Scandinavië (ZIZO)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 2 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze door een viertal professionele reizigers voor een uiteenlopend reizigerspubliek van rugzaktoerist tot zakenreiziger actuele (6de druk!) en zorgvuldig samengestelde reisgids bevat (achtergrond)informatie en reistips. Na een introductie (met mooie kleurenfoto's) en een basisgedeelte (b.v. over geldzaken, gezondheid, verzekeringen en arbeid en studie) is deze gids per land (Denemarken, Noorwegen incl. Svalbard, Zweden en Finland incl. Åland) ingedeeld (basisreisinformatie, reizen in de verschillende regio's). M.b.t. indeling, opbouw, symbolen, kaarten en de aangeboden informatie is de gids zonder meer vergelijkbaar met de Lonely Planet reisgids 'Scandinavian Europe'*. Echter de (achtergrond)informatie is vaak net even iets uitgebreider en zorgvuldiger. Voor informatie over IJsland, Groenland en Færøerne moet de gebruiker bij Lonely Planet zijn. Gemakkelijk te gebruiken ter reisvoorbereiding en ter plaatse. Bevat o.m. zwartwitillustraties, duidelijke plattegronden en veel internetadr…Lees verder

Over Phil Lee

Phil Lee (Londen, 8 april 1943) is een Britse jazz-gitarist.

Loopbaan

Zoals veel andere jazzmusici maakte Lee voor kortere of van langere duur deel uit van een groot aantal formaties. Het begon met zijn toetreden tot het Britse National Youth Jazz Orchestra, waarmee hij in 1960 optrad op het eerste jazzfestival van Antibes.

Een belangrijk onderdeel van zijn werk is altijd zijn studiowerk geweest. Als studiomuzikant werkte hij met veel musici samen.

In de jaren zeventig draaide Lee mee in het circuit van de Canterbury scene. Met name de samenwerking met Alan Gowen was productief. Met Gowen speelde hij bij Gilgamesh en National Health.

Eind jaren zeventig speelde Lee ook in PAZ. Bij deze groep zou hij meermalen vertrekken en terugkeren. Andere groepen waarin of musici waarmee Lee heeft samengespeeld, zijn onder meer:

Suggesties