Boek
Nederlands

Ridders en kastelen

Philip Dixon (auteur)
+1
Ridders en kastelen
×
Ridders en kastelen Ridders en kastelen

Ridders en kastelen

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na algemene informatie over het leven in een kasteel wordt ingezoomd op ridders en beroemde kastelen. Met paginagrote 3D-kleurenillustraties. Vanaf ca. 12 jaar.
Titel
Ridders en kastelen
Auteur
Philip Dixon
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Knights & castles
Uitgever
Haarlem: Gottmer, 2014 | Andere uitgaves
64 p. : ill.
ISBN
9789025745660 (hardback)
Plaatsingssuggestie
925 (SISO) Middeleeuwen (500 tot 1500) (ZIZO)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit boek over kastelen en ridders zijn het de over twee pagina's verdeelde gedetailleerde kleurige platen die indruk maken. De platen lijken driedimensionaal als in een animatie. Aandacht wordt besteed aan het leven van de ridders op kastelen, hun kleding, levensonderhoud, de jonkvrouwen, hoofse liefde, vermaak en gevechten. Alles wordt duidelijk toegelicht met mooie illustraties van echte middeleeuwse handschriften, architectuur, bekende burchten over de gehele wereld op foto's en met architectonische toelichtingen. Regelmatig moet je het boek een kwartslag draaien om de tekst te kunnen lezen. De hoofdstukindeling is helder; aan bod komen de riddertijd, burchten, paleizen, ridderleven en beroemde kastelen. Een register, woordenlijst, landkaarten en interessante historische weetjes ontbreken niet. Mooi boek in de serie 'Insiders'*, waarbij de Angelsaksische oorsprong soms wel te merken is. Zo wordt er bijvoorbeeld geen aandacht besteed aan kastelen in Nederland. Het taalgebruik is…Lees verder

Ridders en kastelen

Dit boek valt uiteen in twee delen. Deel 1 schetst de evolutie van de ridder en geeft de geschiedenis van burcht en kasteel. Deel 2 zoomt in op het leven van de ridders en brengt de meest bekende burchten in beeld. Achterin volgt een kort overzicht van deze bouwwerken, gesitueerd op een kaartje, gevolgd door een woordenlijst en een register.
Een kleurrijk kijkboek met beknopte teksten bij de vele illustraties, met aandacht voor chronologie. In de woordenlijst krijgen we klare uitleg over allerlei belegeringstoestellen, heraldiek, uitrusting van ridders en onderdelen van burcht en kasteel. Kitscherige kaft.