Cd

King Lear : original score

Philip Glass (componist), Ruth Wilson (uitvoerder), Natalie Cummins (uitvoerder)
Toon meer
Titel
King Lear : original score
Componist
Philip Glass 1937-
Uitvoerder
Ruth Wilson 1982- (zangstem) Natalie Cummins  (viool) Martin Agee  (viool) Christopher Cardona  (altviool) Stephanie Cummins  (cello)
Uitgever
Orange Mountain Music, 2020
1 cd
EAN
0801837014129
CDR
CHX3666
Plaatsingssuggestie
26 - Strijkkwartet (NBLC) K3 - Kamermuziek (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 4 keer in Vlaamse bibliotheken

Over Philip Glass

Philip Glass (Baltimore, 31 januari 1937) is een Amerikaans componist. Zijn muziek wordt gerekend tot de minimal music, hoewel hij zelf de term theatermuziek gebruikt.

Biografie

Glass volgde wiskunde- en filosofie-colleges aan de universiteit van Chicago en haalde daar op zijn negentiende een Bachelor of Arts-graad. Hij wilde echter componist worden. Hij studeerde dwarsfluit aan het conservatorium Peabody Conservatory of Music. Daarna studeerde hij verder aan de Juilliard School of Music waar hij hoofdzakelijk keyboard speelde. Na zijn studie reisde Glass naar Parijs voor twee verdere jaren van studie bij Nadia Boulanger. Hier werd hem gevraagd om de Indiase muziek van Ravi Shankar om te zetten in westerse muzieknotaties. Hiervoor reisde hij in 1966 naar Noord-India, waar hij in contact kwam met Tibetaanse vluchtelingen. Hij leerde in 1972 Tenzin Gyatso, de veertiende dalai lama, kennen. Hij ondersteunt de Tibetaan…Lees verder op Wikipedia