Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De hand van God

Philip Kerr (auteur), Jan Pott (vertaler)
Als zijn sterspeler dood neervalt tijdens een wedstrijd in Athene doet manager Scott Manson er alles aan om de schuldige(n) te ontmaskeren.
Titel
De hand van God
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Hand of God
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, © 2016
350 p.
ISBN
9789022572245 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede boek (eerste: ‘Transfermaand’*) in een reeks rond Scott Manson van de populaire Britse auteur Philip Kerr (1956). Manson is coach van voetbalclub London City en tijdens een beslissende wedstrijd tegen Olympiakos in Piraeus valt hun sterspeler dood neer. Deze werd eerder gezien in het gezelschap van een callgirl die later dood wordt gevonden in de haven. Het hele team wordt nu verdacht en ze mogen niet naar huis totdat de zaak is opgelost. Omdat het politieonderzoek nogal stroef verloopt, besluit Manson zelf te gaan spitten en er komt meer boven water dan hem lief is. De gebeurtenissen worden door Manson verteld en hij laat zich weer eens misleiden door het vrouwelijk schoon. De vlotte verteltrant is beeldend en direct, een filmscript waardig. Een voetbalcoach die rechercheur gaat spelen mag dan wat vergezocht zijn, maar de auteur weet wederom spanning met voetbalanekdotes te verenigen en de lezer te boeien met onderwerpen zoals de FIFA corruptie, Afrikaanse Soccer Academies en …Lees verder

Over Philip Kerr

CC BY 2.0 - Foto van/door PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956 – 23 maart 2018) was een Brits auteur. Hij is bekend van de Bernie Gunther thrillers en de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Loopbaan

Kerrs bekendste werk is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Arthur Nebe, Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele.

Kerr zat op school in Edinburgh en op een gymnasium in Northampton. Hij studeerde rechten aan de University of Birmingham van 1974 tot 1980 en ontving daar een mastergraad. Kerr werkt…Lees verder op Wikipedia