Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

De schaduw van de stilte

Philip Kerr (auteur), Jan Pott (vertaler)
+1
De schaduw van de stilte
×
De schaduw van de stilte De schaduw van de stilte
In de reeks:
Genre:
Bernie Gunther werkt als receptionist in een hotel in Saint-Jean en ontmoet de schrijver Somerset Maugham die gechanteerd wordt door Henning, een oude bekende van Bernie waardoor deze niets anders kan doen dan de schrijver bijstaan.
Titel
De schaduw van de stilte
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The other side of silence
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2016
368 p.
ISBN
9789022576663 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Het elfde boek in de Bernie Gunther reeks van de populaire Britse auteur (1956) die op eigen wijze werkelijkheid en fictie laat samenkomen aan de Franse Riviera, 1956. Een moegestreden Bernie Gunther werkt onder een valse naam als conciërge in het Grand-Hôtel du Cap-Ferrat in Saint-Jean dat zelfs in deze naoorlogse dagen nog steeds een zekere glamour heeft. Bernie mist zijn oude leven en uit verveling speelt hij bridge onder anderen met de beroemde schrijver William Somerset Maugham die gechanteerd wordt door Harold Henning, voormalig nazi-officier en verantwoordelijk voor de dood van velen. Het gaat om een foto uit 1937 van een groep naakte mannen onder wie de beruchte Russische spion Guy Burgess. Er volgt een kat-en-muisspel, waarbij Bernie zich toch laat overhalen om te getuigen tegenover de Britse geheime dienst om de 93-jarige Maugham te kunnen bijstaan, waardoor hij zijn eigen geheimen prijs lijkt te geven. De gebeurtenissen worden verteld door Gunther zelf op de bekende vlotte …Lees verder

Over Philip Kerr

CC BY 2.0 - Foto van/door PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956 – 23 maart 2018) was een Brits auteur. Hij is bekend van de Bernie Gunther thrillers en de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Loopbaan

Kerrs bekendste werk is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Arthur Nebe, Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele.

Kerr zat op school in Edinburgh en op een gymnasium in Northampton. Hij studeerde rechten aan de University of Birmingham van 1974 tot 1980 en ontving daar een mastergraad. Kerr werkte ook als advertentiecopywriter…Lees verder op Wikipedia

Suggesties