Boek
Engels

Field grey

Philip Kerr (auteur)
In de reeks:
Genre:
Oud-politieman Bernie Gunther krijgt in 1954 de keuze mee te werken met de opsporing van een Franse landverrader of aangeklaagd te worden voor een moord die hij tijdens de Tweede Wereldoorlog gepleegd zou hebben.
Titel
Field grey
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Taal
Engels
Uitgever
London: Quercus, 2011 | Andere uitgaven
567 p.
ISBN
9781849164146 (paperback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

VVoor de Tweede Wereldoorlog is Bernie Gunther politieman in Berlijn. Hij ziet het nazisme opkomen en om in leven te blijven moet hij meewerken. Hij wordt naar Rusland gestuurd waar hij krijgsgevangen wordt gemaakt. Na lange tijd in een concentratiekamp gezeten te hebben keert hij terug naar Duitsland waar de Amerikanen zijn informatie gebruiken om oorlogsmisdadigers op te sporen. Uiteindelijk wordt duidelijk dat ook Gunther niet brandschoon is. Hij wordt gezocht door de Fransen en de Amerikanen, maar door list en bedrog weet hij te overleven. Dit boek geeft een zeer getrouw beeld van het denken en doen van een politieman die gedwongen wordt om met allerlei verschillende partijen mee te werken. Veel van de gebeurtenissen zijn ook in werkelijkheid gebeurd, waardoor de geloofwaardigheid van het verhaal vergroot wordt. Veel feiten en namen kloppen met de geschiedenis. De schrijfstijl is vlot, acties en dialogen worden goed afgewisseld met beschrijvingen. De oorlogsdaden worden nooit gruw…Lees verder

Over Philip Kerr

CC BY 2.0 - Foto van/door PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956 – 23 maart 2018) was een Brits auteur. Hij is bekend van de Bernie Gunther thrillers en de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Loopbaan

Kerrs bekendste werk is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Arthur Nebe, Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele.

Kerr zat op school in Edinburgh en op een gymnasium in Northampton. Hij studeerde rechten aan de University of Birmingham van 1974 tot 1980 en ontving daar een mastergraad. Kerr werkt…Lees verder op Wikipedia