Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Gijzeling op krediet

Philip Kerr (auteur)
+1
Gijzeling op krediet
×
Gijzeling op krediet Gijzeling op krediet

Gijzeling op krediet

Genre:
Een vrouwelijke ex-marinier, tevens topkok en psycholoog, krijgt na een gevangenisstraf van zes maanden en een scheiding, waardoor ze geen bron van inkomsten meer heeft, een merkwaardig voorstel van een miljonair die op wraak zint.
Titel
Gijzeling op krediet
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Leverage
Uitgever
's-Gravenhage: BZZTôH, 2004 | Andere uitgaven
312 p.
ISBN
90-453-0377-9

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Wanneer Eve Merlini haar man Brad in hun restaurant op heterdaad betrapt met een serveerster, gaat ze door het lint. Eve is niet alleen topkok en afgestudeerd psycholoog, ze is ook ex-marinier met ervaring in de Golf Oorlog, en haar ruzie met haar man, de serveerster en de twee te hulp geroepen agenten loopt dan ook flink uit de hand. Resultaat: zes maanden gevangenis, een scheiding en geen bron van inkomsten meer. Haar veelzijdige kwaliteiten zijn echter opgemerkt door miljonair Bob Clarenco die wat miljoenen is kwijtgeraakt en op wraak zint. Hij doet Eve na haar vrijlating een merkwaardig voorstel: hoofd worden van een groep ex-gevangenen die vermomd als cateringteam 21 miljardairs uit de top van de Forbes 400-lijst moet gijzelen tijdens hun jaarlijkse bijeenkomst op een afgelegen landgoed in New Mexico… Met vaart geschreven, spannende thriller met een mooi fantasierijk plot, humor, en een aantrekkelijke, pittige heldin met slechte inborst in de hoofdrol. Kerr is een veelzijdige thr…Lees verder

Over Philip Kerr

CC BY 2.0 - Foto van/door PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956 – 23 maart 2018) was een Brits auteur. Hij is bekend van de Bernie Gunther thrillers en de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Loopbaan

Kerrs bekendste werk is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Arthur Nebe, Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele.

Kerr zat op school in Edinburgh en op een gymnasium in Northampton. Hij studeerde rechten aan de University of Birmingham van 1974 tot 1980 en ontving daar een mastergraad. Kerr werkt…Lees verder op Wikipedia