Greeks bearing gifts : a Bernie Gunther thriller

Philip Kerr (auteur)

Greeks bearing gifts : a Bernie Gunther thriller

In de reeks:
Genre:
In 1957 gaat oud-politieman Bernie Gunther onder een valse naam naar Griekenland om een verzekeringsclaim te onderzoeken, waarbij hij stuit op een web van intriges met oud-nazi’s, Griekse joden en politici.
Titel
Greeks bearing gifts : a Bernie Gunther thriller
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Taal
Engels
Uitgever
London: Quercus Editions Ltd, 2018 | Andere uitgaven
486 p.
ISBN
9781784296551 (paperback) 9781784296537 (paperback)

Andere formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In 1957 gaat oud-politieman Bernie Gunther onder een valse naam naar Griekenland om een verzekeringsclaim te onderzoeken. Hij stuit op een web van intriges met oud-nazi’s, Griekse joden en politici. Er vallen enkele doden en Gunther ontdekt dat ook hij mogelijk gebruikt is in een politiek spel op het hoogste niveau, dat te maken heeft met de nieuwe werkelijkheid van de Koude Oorlog. Dit is het dertiende* en jammer genoeg laatste boek in een uiterst succesvolle reeks over Bernie Gunther, want de auteur is recentelijk overleden. Het past keurig in de reeks en valt onder de noemer ‘crime noir’. Kenmerken zijn: een tragische held, veel 'cliffhangers', uiterst gevatte dialogen, ‘femmes fatales’ en een haast niet te ontwarren plot met vele lagen. Zoals typerend voor de serie wordt de historische werkelijkheid goed ingebed in het verhaal en passeren ‘echte’ schurken opnieuw de revue. Voor de liefhebbers van bijvoorbeeld Robert Goddard en John Lawton.

Over Philip Kerr

CC BY 2.0 - Foto van/door PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956 – 23 maart 2018) was een Brits auteur. Hij is bekend van de Bernie Gunther thrillers en de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Loopbaan

Kerrs bekendste werk is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Arthur Nebe, Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele.

Kerr zat op school in Edinburgh en op een gymnasium in Northampton. Hij studeerde rechten aan de University of Birmingham van 1974 tot 1980 en ontving daar een mastergraad. Kerr werkte ook als advertentiecopywriter…Lees verder op Wikipedia