Een Amerikaanse professor in de filosofie krijgt van zijn president in 1943 opdracht een onderzoek in te stellen naar de massamoord op enkele duizenden Poolse officieren door de Russen.
Titel
Hitler's peace
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Nawoord
Howard Jacobson
Taal
Engels
Uitgever
London: Quercus, 2020 | Andere uitgaven
514 p.
ISBN
9781529404128 (hardback)
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijftien jaar na zijn debuut met de boeken van de ‘Berlin Noir Trilogy’ keert de auteur terug naar zijn onderwerp, en hoe! In de herfst van 1943 krijgt filosofieprofessor Willard Mayer opdracht van de Amerikaanse president een onderzoek in te stellen naar de massamoord op een paar duizend Poolse officieren door de Russen. Dit is slechts de opmaat voor zijn bemoeienis met een ophanden zijnde topconferentie van de Grote Drie – Roosevelt, Churchill en Stalin – in Teheran, die van beslissende invloed kan zijn op het verloop van de Tweede Wereldoorlog. Willard belandt in een wereld van verraad, moord en (contra)spionage en kan de loop van de geschiedenis beïnvloeden. Het geduld van de lezer – aanvankelijk op de proef gesteld door een grote hoeveelheid feiten en theorieën – wordt rijkelijk beloond als de handeling zich naar het Midden-Oosten verplaatst voor een meesterlijke climax. Een bewonderenswaardig inlevingsvermogen in de historische figuren, een fascinerende mengeling van feit en fic…Lees verder

Over Philip Kerr

CC BY 2.0 - Foto van/door PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956 – 23 maart 2018) was een Brits auteur. Hij is bekend van de Bernie Gunther thrillers en de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Loopbaan

Kerrs bekendste werk is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Arthur Nebe, Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele.

Kerr zat op school in Edinburgh en op een gymnasium in Northampton. Hij studeerde rechten aan de University of Birmingham van 1974 tot 1980 en ontving daar een mastergraad. Kerr werkte ook als advertentiecopywriter…Lees verder op Wikipedia