Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Transfermaand

Philip Kerr (auteur), Jan Pott (vertaler)
Nadat de manager van een Londense voetbalclub eerst wordt vermist en later vermoord wordt gevonden in het stadion heeft dat grote gevolgen voor Scott Manson, coach van het eerste elftal.
Titel
Transfermaand
Auteur
Philip Kerr 1956-2018
Vertaler
Jan Pott
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
January window
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2015
351 p.
ISBN
9789022571750 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Scott Manson is assistent-manager en coach van het eerste elftal van de fictieve Engelse voetbalclub London City. De club is eigendom van de rijke Oekraïense investeerder Viktor Sokolnikov. Manson hoort in januari eerst dat een goede vriend, net als hij oud-voetballer, zelfmoord pleegde, en dan, vlak voor een belangrijke wedstrijd, dat manager João Zarco wordt vermist. Als deze ‘s avonds vermoord is gevonden in hun stadion heeft dat grote gevolgen voor Scott. Hij wordt door Sokolnikov gevraagd Zarco’s werk over te nemen, de politie is té kritisch op hem omdat hij ooit anderhalf jaar in de gevangenis zat, ten onrechte beschuldigd van verkrachting en gerehabiliteerd, en zijn vriendin houdt het voor gezien. De meermaals bekroonde, in Wimbledon wonende auteur (1956) schreef ruim twintig misdaadromans, non-fictie, en als P.B. Kerr kinderboeken. Dit goed vertaalde eerste deel van een nieuwe misdaadserie over Scott Manson is een actuele, spannende thriller met veel vaart die een goed beeld g…Lees verder

Over Philip Kerr

CC BY 2.0 - Foto van/door PEN American Center

Philip Ballantyne Kerr (Edinburgh, 22 februari 1956 – 23 maart 2018) was een Brits auteur. Hij is bekend van de Bernie Gunther thrillers en de kinderboekenreeks Children of the Lamp.

Loopbaan

Kerrs bekendste werk is een reeks goed gedocumenteerde historische thrillers die zich afspelen in het Duitsland van voor, tijdens en na de Tweede Wereldoorlog. De hoofdrol in deze boeken speelt de eigenwijze politieman (en later privédetective) Bernie Gunther. Verschillende bijfiguren zijn niet fictief, zoals Ernst Gennat (destijds politiecommissaris van Berlijn), Reinhard Heydrich, Bernhard Weiß (een Joods politicus), Arthur Nebe, Adolf Eichmann, Horst Carlos Fuldner (een nazi-agent in Argentinië) en Joseph Mengele.

Kerr zat op school in Edinburgh en op een gymnasium in Northampton. Hij studeerde rechten aan de University of Birmingham van 1974 tot 1980 en ontving daar een mastergraad. Kerr werkte ook als advertentiecopywriter…Lees verder op Wikipedia