Boek
Andere formaten
Toegankelijke formaten:
Met elkaar samenhangende liefdesverhalen gebaseerd op het scenario van de gelijknamige film.
Love actually / Philip O'Connor ; gebaseerd op het scen. van Richard Curtis
Philip O'Connor
Naar het werk van
Richard Curtis
Oorspr. taal
Oorspr. titel
Love actually
Vianen: The House of Books, 2003
235 p.
90-443-0877-7

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Besprekingen

Dat de film waarop het boek gebaseerd is weldra als dé romantische komedie van het jaar de hitparade van de grootverdieners zal bestormen, krijgt ruim de aandacht. De uitgever pakt graag uit met het feit dat Richard Curtis, scenarist van 'Four weddings and a funeral', 'Notting Hill' en 'Bridget Jones', ook het scenario voor 'Love actually' schreef. Maar naar de naam van de auteur van dit boek moet je even zoeken. Philip O'Connor een schrijver noemen is te veel eer voor iemand die een klein radertje is van de mega-promotiecampagne die de film voorafgaat, maar een boek zonder auteur op de rug is ongewoon.

Tien door elkaar lopende verhaallijnen vertellen de belevenissen van evenveel liefdesparen die in de Londense pre-kerstperiode de problemen het hoofd proberen te bieden. Lief, grappig, ontroerend, prikkelend, maar steeds overkomelijke problemen, anders raak je nooit bijtijds aan een happy end. De kersverse eerste minister raakt op slag verliefd op het meisje dat de thee brengt, …Lees verder
Roman met tien op zich zelf staande liefdesverhalen die met elkaar verweven zijn en die zich afspelen in het hedendaagse Londen, vlak voor Kerstmis. De verhalen gaan over onder meer de minister-president die op z'n eerste dag in Downing Street 10 smoorverliefd wordt op een meisje dat hem thee serveert, een weduwnaar en zijn elfjarige stiefzoon die verliefd is op een meisje van zijn school, en een oudere rockster. Romantisch en humoristisch. Dit boek is gebaseerd op het filmscript van Richard Curtis (1956), bekend van onder meer de scripts van 'Four weddings and a funeral', 'Notting Hill' en 'Bridget Jones's diary', die met de film 'Love actually' zijn debuut als regisseur maakte. Nederlandse première van deze film met onder meer Rowan Atkinson, Colin Firth, Emma Thompson en Liam Neeson was eind november 2003. Het boek bevat geen foto's uit de film. Paperback; normale druk.