Strip
Nederlands

Aan boord van het spookschip

Philip Pullman (auteur), Fred Fordham (illustrator), Anne Douqué (vertaler)
Doelgroep:
Vanaf 9-11 jaar, Vanaf 12-14 jaar
John Blake is in 1929 gered door het schip Mary Alice, na overboord te zijn geraakt tijdens een bijzonder experiment van zijn vader. Sindsdien reist de Mary Alice op de golven van de tijd. Graphic novel in stripvorm. Vanaf ca. 12 jaar.
Onderwerp
Tijdreizen
Titel
Aan boord van het spookschip
Auteur
Philip Pullman
Illustrator
Fred Fordham
Vertaler
Anne Douqué
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Mystery of the ghost ship
Uitgever
Utrecht: de Fontein Jeugd, © 2017
155 p. : ill.
ISBN
9789026143434 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eerste deel van een nieuwe stripserie van de beroemde en gelauwerde jeugdboekenauteur Pullman, bekend van het in veertig talen vertaalde 'His dark materials'. Dit is een origineel graphic novel (niet een bewerking) van deze auteur, met tekenaar Fordham. Hoofdpersoon John is de zoon van een met tijd experimenterende wetenschapper. Hij wordt per ongeluk tijdreiziger en komt met het spookschip de Mary Alice in verschillende historische jaartallen terecht. Zijn avonturen zijn niet zonder gevaar; velen zijn op het geheim van tijdreizen belust. Bij vlagen boeiend en spannend. Er wordt veel ruimte aan bijpersonen besteed. Het duurt tot zeker de helft van het boek voor dingen echt duidelijk worden. Geweld, explosies; bij vlagen is het verhaal wat duister. De auteur neemt, zoals we van hem gewend zijn, kinderen serieus. Ook de tekenaar neemt het genre serieus: heldere, wat kale en serieuze tekenstijl. Meer delen zijn op komst. Vanaf ca. 12 jaar.

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel het noorderlicht, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk en wo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties