Boek
Nederlands

Aladdin en de wonderlamp

Philip Pullman (bewerker), Sophy Williams (illustrator)
+1
Aladdin en de wonderlamp
×
Aladdin en de wonderlamp Aladdin en de wonderlamp
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Bewerking van het sprookje waarin een geest in de wonderlamp alles doet wat Aladdin wenst. Prentenboek met gekleurde tekeningen. Voorlezen vanaf ca. 6 jaar; zelf lezen vanaf ca. 9 jaar.
Titel
Aladdin en de wonderlamp / verteld door Philip Pullman ; met ill. van Sophy Williams
Bewerker
Philip Pullman
Illustrator
Sophy Williams
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Aladdin and the enchanted lamp
Uitgever
Zeist: Christofoor, 2004
[72] p. : ill.
ISBN
90-6238-728-4

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In dit vierkante vrij grote boek staat het sprookje over de arme en luie jongen Aladdin die na een ontmoeting met een boze tovenaar een wonderlamp in handen krijgt en het geluk in materiële en immateriële zin vindt. Een verhaal dat in een nieuwe, mooie vormgeving op een prachtige manier wordt verteld. Het taalgebruik en de stijl zijn mooi en passend bij het verhaal. Het bevat echter wel een flink aantal moeilijke woorden (o.a. grootvizier, hooghartig, nabobs, basj-bazoeks) die niet essentieel zijn voor het begrijpen van het verhaal. De veelal paginagrote krijttekeningen passen prachtig bij de oosterse sfeer van het verhaal. Daarom is het des te opvallender dat de auteur het verhaal over Aladdin in China situeert. Voor kinderen vanaf ca. 6 jaar een schitterend voorlees- en kijkboek; vanaf ca. 9 jaar zelf te lezen.

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel het noorderlicht, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk en wo…Lees verder op Wikipedia

Suggesties