Boek
Engels

The amber spyglass

Philip Pullman (auteur)

The amber spyglass

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Wanneer een meisje in een parallelle wereld in handen is gevallen van het Kwade, probeert haar vriend haar te verlossen.
Titel
The amber spyglass
Auteur
Philip Pullman
Taal
Engels
Uitgever
London: Scholastic, 2017 | Andere uitgaves
522 p. : ill.
ISBN
9781407191201 (hardback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 12 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze in Engeland zeer populaire trilogie* met magisch-realistische setting speelt zich afwisselend af op Aarde en in parallelle werelden, die sterke verwantschap vertonen met deze wereld, maar op een aantal wezenlijke punten afwijken. In het derde en afsluitende deel bevindt de hoofdpersoon, het meisje Lyra, zich in handen van haar opportunistische moeder. Haar vriend, drager van het subtiele mes, waarmee openingen naar andere werelden kunnen worden gemaakt, weet haar te verlossen. Tezamen dalen zij af naar de wereld van de doden. Daar bevinden zich geliefden van hen, die door hen in de gelegenheid worden gesteld op te gaan in de ether van hun oorspronkelijke wereld om zielerust te vinden. Een prominente rol is weggelegd voor een voormalige non, die een magische kijker van barnsteen heeft ontwikkeld. Dit derde verhaal is, evenals de twee voorgaande, zowel een literair avontuur, een zoektocht naar een betere wereld door het brengen van offers, als een sprookje waarin het goede overwint…Lees verder

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel Het Gouden Kompas, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk en w…Lees verder op Wikipedia