Boek
Nederlands

De schaduw in het noorden

Philip Pullman (auteur)
+1
De schaduw in het noorden
×
De schaduw in het noorden De schaduw in het noorden

De schaduw in het noorden

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Drie vrienden, een toneelschrijver, een fotograaf en een financieel adviseuse raken in het Victoriaanse Londen betrokken bij een grootscheeps fraude- en omkopingsschandaal.
Titel
De schaduw in het noorden
Auteur
Philip Pullman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The shadow in the North
Uitgever
Amsterdam: Van Goor, 2004
263 p.
ISBN
9789064941085

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 50 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Drie vrienden, een toneelschrijver, een fotograaf en een financieel adviseuse (Sally) raken, door hun werk, betrokken bij een grootscheeps fraude- en omkopingsschandaal. Detectiveverhaal dat zich afspeelt in Londen aan het eind van de 19de eeuw en waarin moord en brandstichting niet geschuwd worden. Onafhankelijk te lezen deel uit de "Sally Lockhart-serie". Tijdens het lezen waan je je in het Victoriaanse Londen. Het taalgebruik is vrij moeilijk: veel termen uit de wereld van de fotografie en het spiritisme (wat het onnodig ingewikkeld maakt) en ouderwetse woorden (de mores). Bovendien word je in het begin bedolven onder namen en kost het enig doorzettingsvermogen om de eerste 30 bladzijden door te komen. Ondanks dat een leuk boek voor de gevorderde lezer waarin blijkt dat ook zonder computer en telefoon veel op te lossen is. Vanaf ca. 13 jaar

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel het noorderlicht, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk en wo…Lees verder op Wikipedia