Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Het geheime bondgenootschap

Philip Pullman (auteur), Chris Wormell (illustrator), Gabriëlla Van Karsbergen (vertaler)
+1
Het geheime bondgenootschap
×
Het geheime bondgenootschap Het geheime bondgenootschap
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Lyra is twintig en studeert. Maar zij en haar deamon Pantalaimon zijn uit elkaar gegroeid. Als Pan bij haar weggaat, reist Lyra hem wanhopig achterna en begint er een angstig avontuur. Vanaf ca. 13 jaar.
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
The secret commonwealth
Uitgever
Amsterdam: Prometheus, 2019
636 p. : ill.
ISBN
9789044635782 (paperback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De 20-jarige Lyra studeert en denkt dat haar leven in rustiger vaarwater terecht is gekomen. Haar avonturen in het poolgebied liggen ver achter haar. Helaas zijn zij en haar deamon Pantalaimon, een verlengde van haar karakter, uit elkaar gegroeid, ze begrijpen elkaar helemaal niet meer. Het loopt bij Pan zo hoog op dat hij vertrekt, Lyra in wanhoop achterlatend. Lyra voelt zich geïsoleerd en reist naar het oosten, op zoek naar haar deamon en op zoek naar zichzelf. Tegelijkertijd reist Malcolm Polstead, de man die Lyra als baby heeft gered van een overstroming, naar het oosten om op zoek te gaan naar een bijzondere rozenolie en op zoek naar het mysterie van de wonderbaarlijke Stof. Twee verhaallijnen vol filosofie, verwarring, politiek, gevaar en geweld. Het verhaal wijst naar onze wereld. Naar de donkere kanten van de islam, naar politici die kiezen voor hebzucht of hun eigen gelijk maar geeft ook de zoektocht naar jezelf als mens weer. Het doet denken aan ‘Lord of the rings’ en aan h…Lees verder

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel het noorderlicht, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naa…Lees verder op Wikipedia