Boek
Engels

The ruby in the smoke : a Sally Lockhart mystery

Philip Pullman (auteur)

The ruby in the smoke : a Sally Lockhart mystery

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Na de dood van haar vader in 1872 krijgt een weesmeisje van diens vriend een dagboek met een verhaal over een verdwenen robijn. Als het dagboek wordt gestolen en er doden vallen, probeert ze erachter te komen wat er met haar vader is gebeurd. Vanaf ca. 13 jaar.
Titel
The ruby in the smoke : a Sally Lockhart mystery
Auteur
Philip Pullman
Taal
Engels
Editie
30th anniversary edition
Uitgever
London: Scholastic, 2015 | Andere uitgaves
209 p.
ISBN
9781407154190 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 1 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Sally Lockhart is 16 jaar als zij hoort dat het schip van haar vader met man en muis is vergaan. Kort daarna ontvangt zij een brief met een geheimzinnige boodschap en het verzoek contact op te nemen met een vriend van haar vader. Die geeft haar een dagboek met daarin het verhaal over de verdwijning van een grote diamant. Het boek wordt echter gestolen en er vallen doden. Sally laat zich echter niet afschrikken en zet haar speurtocht door. Engelstalige roman die zich afspeelt in 1872. Het verhaal, dat de sfeer ademt van ruim een eeuw geleden, is spannend, blijft boeien en is ook geschikt voor volwassenen. Verschijnt in een serie van vier apart te lezen verhalen met dezelfde hoofdpersonen. De aantrekkelijk uitgevoerde voorkant heeft een tekening en lettergebruik die de sfeer van het Victoriaanse Engeland goed weergeeft. Het taalgebruik is niet moeilijk en goed te volgen voor leerlingen bovenbouw havo/vwo. Eenvoudige uitgave op goedkoop papier wat in de aantrekkelijke prijs zichtbaar is…Lees verder

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel Het Gouden Kompas, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk en w…Lees verder op Wikipedia