Boek
Engels

The subtle knife

Philip Pullman (auteur)

The subtle knife

In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 12-14 jaar
Genre:
Een meisje en een jongen, die in een parallelle wereld op zoek zijn naar hun vaders, worden te vuur en te zwaard bestreden door kwade krachten.
Titel
The subtle knife
Auteur
Philip Pullman
Taal
Engels
Uitgever
London: Scholastic, 2019 | Andere uitgaves
325 p. : ill.
ISBN
9781407186115 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze in Engeland zeer populaire trilogie* met magisch-realistische setting speelt zich afwisselend af op Aarde en in parallelle werelden, die verwantschap hebben met deze wereld, maar op een aantal essentiële punten afwijken. In het tweede deel van de trilogie komt de hoofdpersoon, het meisje Lyra, via een astrale poort in een aardse omgeving, waar volwassenen worden geteisterd door vampiers die uit zijn op hun zielen. Daar ontmoet zij een jongen, die, per ongeluk terechtgekomen in deze harde wereld, evenals zij op zoek is naar zijn vader. Diegenen, die het kwaad in de wereld in stand willen houden, zoals de moeder van het meisje, onderkennen de hogere krachten die beide kinderen in zich hebben en bestrijden hen te vuur en te zwaard. Lyra en haar vriend weten zich gesteund door onder meer hen ter beschikking gestelde magische apparatuur en heksen. Ook dit tweede verhaal is een literair avontuur, een zoektocht naar een betere wereld en een sprookje waarin het goede uiteindelijk overwin…Lees verder

Over Philip Pullman

CC BY-SA 2.0 - Foto van/door Photographed by Adrian Hon, http://mssv.net/

Philip Pullman (Norwich, Engeland, 19 oktober 1946) is een Brits schrijver van fantasy. Hij is het bekendst geworden met the northern light oftewel His Dark Materials, een driedelige serie gepubliceerd onder de Nederlandse titel Het Gouden Kompas, bestaande uit het gouden kompas, Het listige mes en De amberkleurige kijker.

Het eerste boek in Pullmans serie werd in 2007 geadapteerd voor film, net zoals de eerste twee boeken van de Sally Lockhart-serie en het kinderboek I was a Rat!.

In 2008 noemde The Times Pullman in hun lijst van "De 50 grootste Britse schrijvers sinds 1945".

Leven

Philip Pullman werd in 1946 in Norwich geboren als zoon van een landmachtofficier. Door het beroep van zijn vader en later zijn stiefvader, die ook in het leger diende, reisde hij in zijn vroege jeugd de hele wereld over. Op zijn elfde keerde hij terug naar het Verenigd Koninkrijk en w…Lees verder op Wikipedia