Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Astra en de astrotaartjes

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (illustrator)
+1
Astra en de astrotaartjes
×
Astra en de astrotaartjes Astra en de astrotaartjes
Doelgroep:
Vanaf 6-8 jaar
Astra (10) verhuist met haar familie naar een andere planeet. De reis duurt 199 jaar. Iedereen brengt de reis slapend door. Maar Astra wordt wakker. Het ruimteschip blijkt vol levende, vraatzuchtige taartjes te zitten! Met stripachtige tekeningen. Vanaf ca. 8 jaar.
Onderwerp
Ruimtevaart
Titel
Astra en de astrotaartjes
Auteur
Philip Reeve
Illustrator
Sarah McIntyre
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Cakes in space
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2014
217 p. : ill.
ISBN
9789048309443 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Astra (10) verhuist samen met haar familie en andere aardbewoners naar de nieuwe thuisplaneet Nova Mundi. Omdat de reis 199 jaar duurt, worden de mensen diepgevroren slapende gehouden. Astra wordt te vroeg wakker en ontdekt dat het ruimteschip is overgenomen door moordzuchtige taarten en cupcakes. Samen met haar robotvriend Plunk doet ze er alles aan om het schip te redden van de ondergang. Komisch verhaal waarin in vlotte, beeldende taal en met veel fantasie Astra van het ene in het andere doldwaze avontuur belandt. Speelse opmaak door de gekleurde pagina's en de vele in grootte variërende cartoonachtige illustraties, in zwart-wit en met oranje en bruine steunkleuren. Aantrekkelijk ogend omslag. Tekst en illustraties vormen een geheel in dit in sneltreinvaart voortdenderende, humoristische verhaal. Vanaf ca. 8 jaar.

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia