Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Olivier en de dwaaleilanden

Philip Reeve (auteur), Sarah McIntyre (illustrator), Sandra C. Hessels (vertaler)
De ouders van Olivier (10) zijn ontdekkingsreizigers. Tijdens hun onderzoek naar de Dwaaleilanden zijn ze verdwenen. Olivier gaat op zoek, maar wordt tegengewerkt door de gemene Dominique van Tastique. Vanaf ca. 8 jaar.
Titel
Olivier en de dwaaleilanden
Auteur
Philip Reeve
Illustrator
Sarah McIntyre
Vertaler
Sandra C. Hessels
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Oliver and the seawigs
Editie
1
Uitgever
Utrecht: Veltman, 2013
197 p. : ill.
ISBN
9789048309320 (hardback)

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Oliviers ouders zijn ontdekkingsreizigers en verdwijnen tijdens hun onderzoek naar Dwaaleilanden: eilanden die zich verplaatsen naar de Diepzinnige Ondiepte. De 10-jarige Olivier onderneemt een avontuurlijke reis op zoek naar zijn ouders. De vraag of dat lukt, roept spanning op. De spanningsboog is echter te groot en de belevenissen missen actie en verrassende wendingen. Het verhaal komt zo nauwelijks tot leven en mist vaart. De keuze voor een vertelwijze in de verleden tijd waarbij de lezer niet constant door Oliviers ogen naar de gebeurtenissen kijkt, zorgt ervoor dat de lezer jammer genoeg maar beperkt kan meeleven met Olivier. De blauw-grijze potloodtekeningen hebben een prominente plaats in het boek. Onduidelijk is de functie van de illustraties echter: ze nemen – op een enkele pagina na – geen vertellende functie van de tekst over, maar geven wel de indruk van een graphic novel. Daardoor is het geheel wat chaotisch. Fladderzetsel in vrij groot lettertype. Oliviers avontuur had m…Lees verder

Olivier en de dwaaleilanden

Olivier Vlot is tien jaar oud en de zoon van twee ontdekkingsreizigers. Olivier woonde tot voor kort in de avonturiersmobiel waarmee het gezin de wijde wereld rondtrekt. Olivier droomt echter van een vaste stek en is dan ook dolblij wanneer zijn ouders besluiten om in een echt huis aan de Diepzeebaai te gaan wonen. Als Oliviers ouders ontdekken dat de baai vol ligt met mysterieuze eilandjes die daar eerder nooit lagen, besluiten ze op onderzoek te gaan. Wanneer zijn ouders echter spoorloos verdwijnen, gaat Olivier naar hen op zoek. Maar nog voor hij zijn reddingsplan ten uitvoer kan brengen, moet hij afrekenen met Dominique van Tastique en zijn legertje groene zee-aapjes. Wie de strijd wint en welke avonturen Olivier en zijn vrienden doorstaan, staat allemaal te lezen in Olivier en de Dwaaleilanden.
De ongewone kleurencombinatie op de kaft en de bizarre illustratie prikkelen je nieuwsgierigheid. Iedereen ziet de blauwe golven, maar zie je ook de tentakels van de octopus en de st…Lees verder

Over Philip Reeve

CC BY-SA 4.0 - Foto van/door Niccolò Caranti

Philip Reeve (Brighton, 28 februari 1966) is een Brits auteur en illustrator van jeugdboeken

Biografie

Phlip Reeve werd in 1966 geboren in Brighton, East Sussex en volgde studies illustrator aan het Cambridgeshire College of Arts and Technology (tegenwoordig de Anglia Ruskin University) en later aan de Brighton Polytechnic (tegenwoordig de University of Brighton). Voordat hij illustrator werd, werkte hij enkele jaren in een boekhandel in Brighton. Tijdens zijn studententijd en een aantal jaren daarna schreef en trad hij op in komische sketchshows met verschillende personen en onder verschillende groepsnamen, waaronder The Charles Atlas Sisters.

In 1998 schreef hij samen met Brian Mitchell de dystopische komische musical The Ministry of Biscuits. Reeve tekende cartoons voor enkele boekenseries en schreef in 2002-2003 een kinderboekenreeks getiteld Buster Bayliss.

Zijn eerste boek voor adolescent…Lees verder op Wikipedia

Suggesties