Boek Nederlands

Predator's gold

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (vertaler)

Predator's gold

Philip Reeve (auteur), Jacques Meerman (vertaler)
  • Vanaf 12-14 jaar
In de reeks:
In de verre toekomst ontkomt een jong stel in hun luchtschip ternauwernood aan een vijandige aanval. Ze bereiken ijsstad Anchorage, maar kunnen daar niet blijven.
Titel
Predator's gold
Auteur
Philip Reeve
Vertaler
Jacques Meerman
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Predator's gold
Uitgever
Houten: Van Goor, © 2018
298 p.
Aantekening
Eerder verschenen onder de titel: Jagersgoud
ISBN
9789000359837 (paperback)

Ook in de collectie als:

Boek: Nederlands (andere uitgaves)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Philip Reeve geniet geen grote populariteit in de Lage Landen, terwijl de Britse lezers en critici met hem weglopen. Hoe komt het dat zijn werk niet aanslaat bij het Nederlandstalige publiek?
In ‘Een moordend systeem’ is de wereld radicaal veranderd sinds een nucleaire ramp. Om te kunnen overleven, hebben de steden zich overgegeven aan de ultieme vorm van kapitalisme: stadsdarwinisme. Ze verplaatsen zich als schepen of op enorme rupsbanden en maken jacht op elkaars energiebronnen, waarbij een survival of the fittest geldt. Er heerst een strenge hiërarchie en ‘Oudtech’ is van grote waarde. Verschillende groeperingen maken jacht op deze kernwapens uit het verleden.
De wereld is knap uitgedacht en zeer detailrijk beschreven. Maar Reeve verliest zich vaak in ellenlange beschrijvingen, waarbij de aandacht van de lezer al snel verslapt. Door de hoge densiteit vragen zijn boeken echter om een aandachtige leesbeurt. ‘Een moordend systeem’ is een wirwar van verschillende verhaallijnen en…Lees verder
Dit is het (niet los te lezen) tweede deel in een reeks en het vervolg op 'Mortal engines'*. De verhalen zijn gesitueerd in de toekomst. Na de Zestig-Minutenoorlog is de wereld veranderd in een wildernis. De steden zijn zelfstandige staten die zich op rupsbanden voort kunnen bewegen. Tom (17) en de gehandicapte Hester ontkomen in dit deel ternauwernood aan een vijandige aanval. Met hun luchtschip landen zij in de ijsstad Anchorage. Die blijkt veranderd te zijn in een spookstad, onder het bewind van de zeer jonge markgravin Freya. Zij besluit haar toevlucht te zoeken in het Dode Continent, de nieuwe naam voor Amerika. Het verhaal is opgebouwd uit drie delen. Naast de avonturen speelt ook de (liefdes)relatie tussen de twee hoofdpersonen een belangrijke rol. Tussen de regels door geeft de auteur zijn kritiek op de huidige maatschappij, waaronder de ontwikkeling van de technologie. De volheid van het verhaal vraagt van de lezer enige concentratie en uithoudingsvermogen. Daarom voor betere…Lees verder