Boek
Nederlands
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Verontwaardiging

Philip Roth (auteur)
+1
Verontwaardiging
×
Verontwaardiging Verontwaardiging

Verontwaardiging

Wanneer een jongeman de overbezorgdheid van zijn vader niet meer verdraagt, gaat hij ver van huis studeren en ontmoet er zijn noodlot.
Titel
Verontwaardiging
Auteur
Philip Roth
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Indignation
Uitgever
Amsterdam: De Bezige Bij, 2009 | Andere uitgaven
ISBN
9789023441687

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:
Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Marcus Messner is een joodse jongen uit New Jersey die in conflict komt met zijn veel te beschermende vader en daarom zijn studie niet in zijn eigen stad, maar aan een universiteit in de Mid-West voortzet. Daar komt hij echter andere problemen tegen, zoals een dekaan die wil dat hij regelmatig naar gebedsdiensten komt, een meisje dat hij niet vertrouwt omdat ze al op hun eerste afspraakje bereid is met hem te vrijen, en vooral zijn eigen ambitie en zijn onvermogen om compromissen te sluiten in de omgang met andere mensen. Tegen de achtergrond van de Koreaanse oorlog anno 1951 en de dreiging die vanwege de dienstplicht over Marcus (zoals over zoveel anderen) hangt, vertelt Roth (1933) hier het verhaal van een karakteristieke Roth-hoofdpersoon met al zijn jeugdige kracht en zwakte; misschien niet veel nieuws qua thematiek of intensiteit, maar daarom nog niet minder boeiend, met halverwege een verrassende plotwending die het geheel in een schokkend ander licht stelt. Uitstekend vertaald…Lees verder

Over Philip Roth

Philip Milton Roth (Newark, New Jersey, 19 maart 1933 – New York, 22 mei 2018) was een Amerikaanse literaire schrijver. Hij werd geboren als kind van tweede generatie Joods-Amerikaanse ouders.

Leven

Roth behaalde in 1955 zijn master in Engelse literatuur, waarna hij zijn dienstplicht vervulde. Hij doceerde literatuurwetenschappen aan diverse Amerikaanse universiteiten, het laatst aan de University of Pennsylvania. Vanaf 1992 legde hij zich geheel toe op het schrijven.

Op 22 februari 1959 trouwde Roth met Margaret Martinson, van wie hij zich in 1964 liet scheiden van tafel en bed. Margaret overleed in 1968 na een auto-ongeluk. In 1990 trouwde Roth met de actrice Claire Bloom; in 1994 gingen ze uit elkaar. Bij de verschijning van zijn roman I Married a Communist (1998) werd Roth door verschillende journalisten bekritiseerd omdat hij zijn breuk met Bloom zou hebben verwerkt in het mislukte huwelijk van zijn personages Ira…Lees verder op Wikipedia