De jeugd en de eerste liefde van de eerste van de zes vrouwen van Hendrik VIII, Katharina van Aragon.
Titel
The constant princess
Auteur
Philippa Gregory
Taal
Engels
Uitgever
London: Harper, 2017 | Andere uitgaves
490 p.
ISBN
9780007190317 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 10 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eerste van de zes vrouwen van Hendrik VIII, Catharina van Aragon (1485-1536), wordt vaak vergeten, toch was hij lang met haar getrouwd en zij was een interessante, competente prinses, de weduwe van zijn oudere broer, Arthur. Katharina’s jeugdjaren - haar ouders, de bekende Ferdinand en Isabella, verjagen de laatste Moren uit Spanje - en haar eerste, korte, huwelijk worden hier beschreven als erg gelukkig; haar liefde voor Arthur moet zij de rest van haar leven verzwijgen om te overleven. De ervaren schrijfster maakt van dat geluk en die verloochening het hoofdthema. Vlot en met kennis van zaken (o.a. over de Moorse beschaving) geschreven roman, met veel dialoog en gedeeltelijk in de ik-vorm, maar wel aan de langdradige kant. Mooi uitgevoerd, duidelijke druk.

Over Philippa Gregory

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Philippa Gregory (Nairobi, 9 januari 1954) is een Engels schrijfster, vooral bekend van haar historische romans.

Leven en werk

Gregory werd in Kenia geboren maar ging al op jonge leeftijd met haar ouders naar Engeland terug. Ze kreeg een journalistieke opleiding en werkte vervolgens als verslaggeefster bij Portsmouth News en de BBC. Ondertussen studeerde ze tevens geschiedenis aan de Universiteit van Edinburgh en promoveerde daar op het onderwerp “literatuur van de 18e eeuw”. Ze gaf college aan de Universiteit van Durham en de Teesside Universiteit in Middlesbrough.

In 1987 debuteerde Gregory met de historische roman Wideacre, die het begin zou worden van een gelijknamige trilogie. Grote bekendheid verwierf ze met de ‘Tudor-reeks’ (2001-2008). Van het eerste deel, The Other Boleyn Girl (Nederlandse vertaling: De zusjes Boleyn) werd in 2003 door de BBC een televisiefilm gemaakt en in 2008 een gelijkn…Lees verder op Wikipedia