Boek
Engels

Three sisters, three queens

Philippa Gregory (auteur)
De drie Tudor zussen die in de 16e eeuw koninginnen werden van Engeland, Schotland en Frankrijk, behouden ondanks oorlogen en intriges een hechte relatie.
Titel
Three sisters, three queens
Auteur
Philippa Gregory
Taal
Engels
Uitgever
London: Simon & Schuster, 2017 | Andere uitgaves
548 p.
ISBN
9781471133039 (paperback, B format)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 8 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deze prachtig geschreven historische roman speelt zich af in Engeland, Schotland en Frankrijk tussen 1500-1530 en beschrijft de relatie tussen de drie Tudor zussen: Margaret, die koningin van Schotland wordt, Katherine van Aragon, en de jongste zus, Mary, die koningin van Frankrijk wordt. Het verhaal wordt verteld door de ogen van Margaret, een zeer jaloerse, op macht beluste vrouw die anderen, inclusief haar zussen, wil gebruiken voor haar eigen doeleinden. Er worden oorlogen gevoerd, liefdes verloren en veel geleden maar de relatie tussen de zussen blijft altijd intact. De lezer krijgt, op prachtige wijze, een blik van de hofhouding van zestiende eeuw in Engeland. Wat opvalt, is hoe moeilijk het is om kinderen in leven te houden en hoe krachtig de vrouwen zijn, ook al is het achter de schermen.

Over Philippa Gregory

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Larry D. Moore

Philippa Gregory (Nairobi, 9 januari 1954) is een Engels schrijfster, vooral bekend van haar historische romans.

Leven en werk

Gregory werd in Kenia geboren maar ging al op jonge leeftijd met haar ouders naar Engeland terug. Ze kreeg een journalistieke opleiding en werkte vervolgens als verslaggeefster bij Portsmouth News en de BBC. Ondertussen studeerde ze tevens geschiedenis aan de Universiteit van Edinburgh en promoveerde daar op het onderwerp “literatuur van de 18e eeuw”. Ze gaf college aan de Universiteit van Durham en de Teesside Universiteit in Middlesbrough.

In 1987 debuteerde Gregory met de historische roman Wideacre, die het begin zou worden van een gelijknamige trilogie. Grote bekendheid verwierf ze met de ‘Tudor-reeks’ (2001-2008). Van het eerste deel, The Other Boleyn Girl (Nederlandse vertaling: De zusjes Boleyn) werd in 2003 door de BBC een televisiefilm gemaakt en in 2008 een gelijkn…Lees verder op Wikipedia