Boek
Frans

Arrête avec tes mensonges

Philippe Besson (auteur)

Arrête avec tes mensonges

Philippe Besson (auteur)
De auteur had als 17-jarige een geheime relatie met een andere jongen, maar na hun schooltijd leidden de mannen elk een heel ander leven.
Titel
Arrête avec tes mensonges
Auteur
Philippe Besson
Taal
Frans
Uitgever
Paris: 10 /18, 2018 | Andere uitgaves
158 p.
ISBN
9782264071989 (paperback)

Andere talen:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 47 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Autobiografische roman. De auteur beschrijft hoe hij, zoon van een hoofdonderwijzer, in de eindexamenklas toen hij 17 was (1984) een relatie kreeg met een jongen, Thomas Andrieu, een boerenzoon en leeftijdgenoot. De hele affaire, een aangrijpend beschreven liefdesverhaal, speelt zich in het diepste geheim af, maar is geen lang leven beschoren: na het eindexamen gaat de auteur studeren en wordt later een succesvol schrijver, terwijl Thomas op de boerderij van zijn ouders gaat werken. Zij zien elkaar niet meer, maar vele jaren later ontmoet de schrijver bij toeval de zoon van Thomas en via hem verneemt hij hoe het leven van Thomas tot een tragisch einde gekomen is. Een zeer persoonlijk verhaal, indringend geschreven, breekbaar, sober en meeslepend. Winnaar van de Prix Maison de la Presse 2017.

Over Philippe Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door S. Veyrié

Philippe Besson (Barbezieux-Saint-Hilaire, 29 januari 1967) is een Frans schrijver, dramaturg, literatuurcriticus en tv-animator.

Levensloop

Zijn vader was onderwijzer en zijn moeder notarisklerk. Hij haalde diploma's aan de École supérieure de commerce in Rouen en behaalde een licentiaat in sociaal recht. Vanaf 1989 woonde hij in Parijs en werkte er als jurist en leraar sociaal recht.

Hij was gedurende vijf jaar de rechterhand van Laurence Parisot, als directeur human resources, vervolgens secretaris-generaal van het Institut français d'opinion publique. Daarna in dezelfde functie bij T-Online France.

In 1999 schreef hij zijn eerste roman, En l'absence des hommes, in 2001 uitgegeven bij Julliard. Het werk kende succes. In 2001 publiceerde hij de roman Son frère, die in 2003 door Patrice Chéreau verfilmd werd. Deze film ontving de Zilveren Beer op het festival van Berlijn.

Na no…Lees verder op Wikipedia