Boek
Frans

La trahison de Thomas Spencer : roman

Philippe Besson (auteur)

La trahison de Thomas Spencer : roman

Philippe Besson (auteur)
Genre:
Twee jongens zijn beiden geboren op 6 augustus 1945 (toen de atoombom op Hiroshima gegooid werd) en groeien als gezworen vrienden op in Natchez in het Zuiden van de Verenigde Staten.
Titel
La trahison de Thomas Spencer : roman
Auteur
Philippe Besson
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Julliard, 2009
265 p.
ISBN
9782260017707 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 24 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Paul Bruder en Thomas Spencer zijn beiden geboren op 6 augustus 1945 (toen de atoombom op Hiroshima gegooid werd) en groeien als gezworen vrienden op in Natchez in het Zuiden van de Verenigde Staten. Hun vrij voorspelbare provinciale leven wordt beïnvloed door tijd en decor waarin zij zich bewegen: het zuidelijke racisme, de seksuele revolutie, de moorden op Kennedy en Luther King worden door de auteur zowel aangehaald voor de couleur locale als om de uiteenlopende reacties van de twee hoofdpersonen hierop te illustreren. Hun bijna sensuele vriendschap wordt pas echt op de proef gesteld als de ondernemende jonge vrouw Claire zich in hun leven mengt en Paul Bruder als vrijwilliger naar Vietnam gaat. Het psychologisch niet erg diepgravende verhaal met een dramatisch slot wordt gepresenteerd als de biecht van de zich schuldig voelende Thomas Spencer en is opgesplitst in korte hoofdstukjes. Ook door de sympathieke, vlotte verteltrant onderhoudend en overtuigend. Paperback; royale druk.

Over Philippe Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door S. Veyrié

Philippe Besson (Barbezieux-Saint-Hilaire, 29 januari 1967) is een Frans schrijver, dramaturg, literatuurcriticus en tv-animator.

Levensloop

Zijn vader was onderwijzer en zijn moeder notarisklerk. Hij haalde diploma's aan de École supérieure de commerce in Rouen en behaalde een licentiaat in sociaal recht. Vanaf 1989 woonde hij in Parijs en werkte er als jurist en leraar sociaal recht.

Hij was gedurende vijf jaar de rechterhand van Laurence Parisot, als directeur human resources, vervolgens secretaris-generaal van het Institut français d'opinion publique. Daarna in dezelfde functie bij T-Online France.

In 1999 schreef hij zijn eerste roman, En l'absence des hommes, in 2001 uitgegeven bij Julliard. Het werk kende succes. In 2001 publiceerde hij de roman Son frère, die in 2003 door Patrice Chéreau verfilmd werd. Deze film ontving de Zilveren Beer op het festival van Berlijn.

Na no…Lees verder op Wikipedia