Boek
Frans

Un garçon d'Italie : roman

Philippe Besson (auteur)

Un garçon d'Italie : roman

Philippe Besson (auteur)
Een jonge verdronken Italiaan, zijn minnares en zijn minnaar vertellen om de beurt de achtergronden van hun relatie.
Onderwerp
Dood
Titel
Un garçon d'Italie : roman
Auteur
Philippe Besson
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Julliard, 2003
221 p.
ISBN
2-260-01642-1

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 27 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De Florentijn Luca Salieri, achter in de twintig, verdrinkt in de Arno en laat twee gelieven verbijsterd achter: vriendin-minnares Anna Morante en schandknaap-minnaar Leo Bertina. De achtergronden van deze driehoeksverhouding worden geleidelijk aan duidelijk, niet volgens een traditioneel, duidend stramien, maar vanuit een vorm, waarin om en om een korte monologue intérieur van een der betrokkenen iets bijdraagt aan het inzicht in deze relatie. Ja, ook de dode Luca blijkt in staat ons waarnemingen en overdenkingen mee te delen, die, in combinatie met die van de beide achterblijvenden, uiteindelijk uitmonden in het besef teruggeworpen te zijn op jezelf, speelbal te zijn van de grillen van het lot. De auteur (1967) heeft ook in zijn vierde roman op gevoelige wijze weer fundamentele dramatiek verwoord. Duidelijke druk

Over Philippe Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door S. Veyrié

Philippe Besson (Barbezieux-Saint-Hilaire, 29 januari 1967) is een Frans schrijver, dramaturg, literatuurcriticus en tv-animator.

Levensloop

Zijn vader was onderwijzer en zijn moeder notarisklerk. Hij haalde diploma's aan de École supérieure de commerce in Rouen en behaalde een licentiaat in sociaal recht. Vanaf 1989 woonde hij in Parijs en werkte er als jurist en leraar sociaal recht.

Hij was gedurende vijf jaar de rechterhand van Laurence Parisot, als directeur human resources, vervolgens secretaris-generaal van het Institut français d'opinion publique. Daarna in dezelfde functie bij T-Online France.

In 1999 schreef hij zijn eerste roman, En l'absence des hommes, in 2001 uitgegeven bij Julliard. Het werk kende succes. In 2001 publiceerde hij de roman Son frère, die in 2003 door Patrice Chéreau verfilmd werd. Deze film ontving de Zilveren Beer op het festival van Berlijn.

Na no…Lees verder op Wikipedia