Boek
Frans
Andere formaten
Toegankelijke formaten:

Un homme accidentel : roman

Philippe Besson (auteur)

Un homme accidentel : roman

Philippe Besson (auteur)
Een inspecteur van politie blikt terug op een moordonderzoek een jaar eerder, 1990, toen hij een hartstochtelijke homoseksuele relatie aanging met een zes jaar jongere fimster en verstrikt raakte in tegenstrijdige belangen.
Titel
Un homme accidentel : roman
Auteur
Philippe Besson
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Julliard, 2008
244 p.
ISBN
9782260017417

Andere formaten:

Toegankelijke formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 18 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

In korte hoofdstukjes van drie, vier bladzijden blikt een inspecteur van politie terug op hoe hij tijdens een moordonderzoek een jaar eerder, 1990, een hartstochtelijke relatie aanging met de zes jaar jongere fimster Jack Bell en verstrikt raakte in tegenstrijdige belangen. Een interessant gegeven, al is het thema van de (heimelijke) homoseksuele liefde natuurlijk niet nieuw en roept ook de geschetste setting nogal wat déjà vu op. Dat geldt zowel het beeld van Los Angeles en omstreken, de bekende lappendeken, als de achtergrond van Jack Bell, diens vallen en opstaan op weg naar de top, zowel de neerwaartse spiraal van de vermoorde prostitué en drugsdealer Billy Greenfield, van huis weggelopen op zijn zestiende, als de brave ik-figuur zelf, getrouwd met de even brave Laura in verwachting. De sfeertekening mag dan neigen naar een samenraapsel van clichés, Besson (1967) weet toch ook de morele dilemma's helder te benoemen, emoties invoelbaar over te brengen en het noodlot als onontkoomba…Lees verder

Over Philippe Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door S. Veyrié

Philippe Besson (Barbezieux-Saint-Hilaire, 29 januari 1967) is een Frans schrijver, dramaturg, literatuurcriticus en tv-animator.

Levensloop

Zijn vader was onderwijzer en zijn moeder notarisklerk. Hij haalde diploma's aan de École supérieure de commerce in Rouen en behaalde een licentiaat in sociaal recht. Vanaf 1989 woonde hij in Parijs en werkte er als jurist en leraar sociaal recht.

Hij was gedurende vijf jaar de rechterhand van Laurence Parisot, als directeur human resources, vervolgens secretaris-generaal van het Institut français d'opinion publique. Daarna in dezelfde functie bij T-Online France.

In 1999 schreef hij zijn eerste roman, En l'absence des hommes, in 2001 uitgegeven bij Julliard. Het werk kende succes. In 2001 publiceerde hij de roman Son frère, die in 2003 door Patrice Chéreau verfilmd werd. Deze film ontving de Zilveren Beer op het festival van Berlijn.

Na no…Lees verder op Wikipedia