Boek
Frans

Une bonne raison de se tuer : roman

Philippe Besson (auteur)

Une bonne raison de se tuer : roman

Philippe Besson (auteur)
Genre:
Een in de steek gelaten vrouw met zelfmoordplannen ontmoet een man die de zelfmoord van zijn zoon probeert te verwerken.
Titel
Une bonne raison de se tuer : roman
Auteur
Philippe Besson
Taal
Frans
Uitgever
Paris: Julliard, 2012 | Andere uitgaves
321 p.
ISBN
9782260020035 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 16 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Laura, grijze muis van 45, is van plan een einde aan haar leven te maken, juist op de dag dat Barack Obama gekozen zal worden tot president. Ooit een zorgzame moeder en echtgenote, maar sinds het onverwachte vertrek van haar man Michael na 20 huwelijkse jaren verbannen naar dat tweekamerflatje driehoog in Los Angeles en parttime werkend als serveerster, rest Laura slechts nutteloze leegte. Niet zo ver weg kampt kunstschilder en hippie Samuel met zijn eigen verdriet. Vandaag begraaft hij zijn zoon Paul die zelfmoord heeft gepleegd. Sinds vele jaren gescheiden van zijn vrouw Claire heeft hij hem als het ware naast zich op een surfplank zien opgroeien. Aldus terugblikkend op de goede en slechte momenten van hun verleden, bevangen door hun leed in het heden, winnen Laura en Samuel om en om aan inhoud, aan diepte. De Franse schrijver (1967) verwoordt binnen de klassieke eenheid van tijd, plaats en handeling invoelbaar maar ingehouden de emotie van die vierde november 2008 en de existentiël…Lees verder

Over Philippe Besson

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door S. Veyrié

Philippe Besson (Barbezieux-Saint-Hilaire, 29 januari 1967) is een Frans schrijver, dramaturg, literatuurcriticus en tv-animator.

Levensloop

Zijn vader was onderwijzer en zijn moeder notarisklerk. Hij haalde diploma's aan de École supérieure de commerce in Rouen en behaalde een licentiaat in sociaal recht. Vanaf 1989 woonde hij in Parijs en werkte er als jurist en leraar sociaal recht.

Hij was gedurende vijf jaar de rechterhand van Laurence Parisot, als directeur human resources, vervolgens secretaris-generaal van het Institut français d'opinion publique. Daarna in dezelfde functie bij T-Online France.

In 1999 schreef hij zijn eerste roman, En l'absence des hommes, in 2001 uitgegeven bij Julliard. Het werk kende succes. In 2001 publiceerde hij de roman Son frère, die in 2003 door Patrice Chéreau verfilmd werd. Deze film ontving de Zilveren Beer op het festival van Berlijn.

Na no…Lees verder op Wikipedia