Titel
Droog
Uitvoerder
Philippe Geubels
Uitgever
To The Point, 2009
1 dvd-video
Oorspr. opname
2008
EAN
8718026993313
CDR
HAD0514
Plaatsingssuggestie
60 - Amusement: Nederlands (NBLC) P1 - Populaire muziek Nederlands (Vlaams muziekschema)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 150 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

De eerste avondvullende voorstelling van de Vlaamse cabaretier, die in Nederland bekend werd als jurylid van de Vlaamse quiz 'De slimste mens ter wereld' en daarna door de komische datingshow ‘Mag ik u kussen’. Geubels laatste werkgever voordat hij in 2007 stand-upcomedian werd was supermarktketen Colruyt. 'Droog' speelde hij van 2008-2010. Met zijn kenmerkende lijzige stem vertelt Geubels op droogkomische wijze over zijn jeugd, zijn werk als vakkenvuller, zijn huwelijksperikelen en zijn vele angsten en fobieën en schuwt daarbij het flauwe en het banale niet.

Over Philippe Geubels

Philippe Geubels (Dendermonde, 15 april 1981) is een Vlaamse stand-upcomedian. Bij het grote publiek werd hij bekend toen hij in 2007 in de finale stond van Comedy Casino Cup, een programma van de Vlaamse televisiezender Canvas. Kenmerkend voor zijn presentatie is zijn nasale en langzame manier van spreken.

Biografie

Geubels zat aanvankelijk op het ASO, maar stapte na het derde middelbaar over naar de hotelschool. Tijdens zijn studie werkte Geubels onder andere als verkoper. Door deze werkzaamheden kon Geubels zijn pleinvrees overwinnen.

Zijn interesse voor stand-upcomedy werd gewekt nadat een collega hem een dvd van Hans Teeuwen liet zien. Enthousiast besloot Geubels een workshop "123 Comedy Club" te volgen, waar hij naar eigen zeggen vooral leerde wat hij niét moest doen. In 2006 nam Geubels deel aan de Lunatic Comedy Award, een wedstrijd voor beginnende komieken, georganiseerd door The Lunatic Comedy Club…Lees verder op Wikipedia