Een jonge FBI-agent krijgt een affaire met zijn informante, die hoopt via hem een beter leven te krijgen.
Titel
Above suspicion
Regisseur
Phillip Noyce
Acteur
Emilia Clarke 1986- Jack Huston
Naar het werk van
Joe Sharkey
Taal
Engels
Uitgever
WW Entertainment, © 2019
1 dvd-video
Oorspr. opname
2019
Speelduur
ca. 105 min.
Aantekening
Engels gesproken, Nederlands ondertiteld
EAN
8713045249779

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 23 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Misdaaddrama van Philip Noyce (The resident; Revenge) met Emilia Clarke (Solo: a Star Wars story; Game of Thrones) en Jack Huston (Bringing up daddy; Ben-Hur). Het verhaal is gebaseerd op het non-fictieboek uit 1992 van journalist Joe Sharkey. Eind jaren 1980 wordt de jonge FBI-agent Mark Putham naar een mijnstadje in Kentucky gestuurd om een bankrover op te sporen. Susan Smith wordt zijn belangrijkste informant. Ze is jong getrouwd met drugshandelaar Cash (Johnny Knoxville) die haar mishandelde, nu gescheiden en verslaafd. De twee krijgen een affaire en Susan hoopt dat Mark zijn vrouw (Sophie Lowe) en baby voor haar zal verlaten. In terugblikken vertelt ze hoe hun affaire verliep en Mark haar vermoordde om zijn huwelijk en carrière te beschermen. De recensenten zijn kritisch: traag, melodramatisch, oppervlakkig, maar met sterke rollen van Huston en vooral Clarke en mooi gefilmd.

Over Phillip Noyce

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Gage Skidmore

Phillip Noyce (Griffith, 29 april 1950) is een Australisch filmregisseur, producent en scenarioschrijver. Zijn eerste professionele film kwam uit in 1977. Hij brak door met Dead Calm (1989).

Biografie

Jeugdjaren

Noyce volgde onderwijs gevolgd op het Barker College in Sydney. Daar begon hij met het maken van korte films. Hij schreef zich in 1973 in aan de Australische Film en Televisie School en bracht zijn eerste professionele film Backroads uit in 1977.

Carrière

Na zijn debuut bracht hij een aantal films uit en in 1978 won hij prijzen van het Australische Film Instituut voor beste film, regisseur en script. Voor de Australische televisie maakte hij twee miniseries met een andere Australische televisiemaker. De film Dead Calm bracht hem onder de aandacht in de Verenigde Staten. Noyces grootste co…Lees verder op Wikipedia