Boek
Nederlands

Godin uit vrije wil

Een lerares die in een parallelle wereld wordt vereerd als een godin en met een centaur is getrouwd, belandt tot haar ontzetting weer in de 'normale' wereld. Vervolg op 'Godin bij vergissing'.
Titel
Godin uit vrije wil
Auteur
Phyllis Christine Cast
Vertaler
Niels Van Eekelen
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Engels
Oorspr. titel
Divine by choice
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Harlequin, 2013
414 p.
ISBN
9789034711502 (paperback)

Andere formaten:

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 40 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Tweede deel van de fantasytrilogie 'Partholon', het vervolg op 'Godin bij vergissing' (2013)*. Het leven als incarnatie van de Keltische paardengodin Epona in de mythische wereld Partholon bevalt Shannon Parker, voormalig lerares Engels uit Oklahoma, uitstekend. Ze wordt op handen gedragen door het volk en haar huwelijk met centaur ClanFintan wordt bekroond met een zwangerschap. Doch plotseling wordt ze door een overweldigende kracht uit Partholon weggezogen en teruggeworpen in haar oude wereld. Daar blijkt de duivelse Nuada uit de dood herrezen. Hij wordt geholpen door een oude bekende: Rhiannon. Door zich te voeden met aardemagie van een groep oude bomen probeert ze beiden te verslaan en terug te keren naar Partholon. Vlot geschreven, spannend verhaal vol magie. Voorkennis van het eerste deel strekt tot aanbeveling, maar is niet noodzakelijk om het verhaal te volgen. P.C. Cast is een bekende New York Times bestsellerauteur. Vrij kleine druk.

Over Phyllis Christine Cast

Phyllis Christine Cast (ook P. C. Cast; * 1960 in Watseka, Illinois) is een Amerikaanse schrijfster van romantiek en fantasy. Cast is in Nederland en Vlaanderen vooral bekend om haar 'Het huis van de nacht'-serie, die ze samen met haar dochter Kristen Cast geschreven heeft. In de Verenigde Staten is ze ook bekend om haar eigen boekenseries: Goddess Summoning en Partholon.

Carrière

Casts eerste boek, Goddes by Mistake, werd voor het eerst uitgebracht in 2001 en won verschillende prijzen, evenals haar daaropvolgende boeken. In 2005 zijn Cast en haar dochter samen aan de 'Het huis van de nacht'-serie beginnen te schrijven. Het succes van deze boekenserie is mede te danken aan de toentalige populariteit van vampierliteratuur (Stephenie Meyers Twilight-serie). In maart 2009 bereikte het vijfde deel van de serie, Onveilig, de nummer 1-positie op de bests…Lees verder op Wikipedia

Suggesties