Boek
Nederlands

Uitverkoren & Ontembaar

+1
Uitverkoren & Ontembaar
×
Uitverkoren & Ontembaar Uitverkoren & Ontembaar
In de reeks:
Doelgroep:
Vanaf 15 jaar
In 'Uitverkoren' verandert Zoey's vriendin Stevie in een vampier. Zoey en haar rivale Aphrodite proberen om het groeiende aantal ondoden te beperken. In 'Ontembaar' heeft Zoey ruzie met bijna al haar vrienden, op twee kibbelende ondoden na. Dan sluit ze vriendschap met de knappe Stark.
Bevat
Onderwerp
Vampiers
Titel
Uitverkoren & Ontembaar
Auteur
Phyllis Christine Cast Kristin Cast
Taal
Nederlands
Parallele titel
Uitverkoren ; Ontembaar
Editie
1
Uitgever
Amsterdam: Boekerij, 2012
623 p.
ISBN
9789022562932 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 15 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

‘Het huis van de nacht’ is een van de vele wereldwijd succesvolle vampierreeksen. Boeken over meisjes met bijzondere krachten verschijnen er in overvloed. Steeds wordt met hetzelfde recept gelijkaardige koekjes gebakken. De ene schrijfster, want het zijn meestal vrouwen die dergelijke verhalen neerpennen, maakt het wat zoeter dan de andere. Sommigen lassen graag gruwelijke scènes in, anderen kiezen er dan weer voor om het relationele en seksuele aspect uit te diepen. Deze romans koesteren niet de ambitie om op basis van een literaire toetssteen te worden beoordeeld. De schrijvers willen met hun boeken geen inzicht geven in de wereld of de psychologie van de personages, noch wensen zij subtiele levenslessen mee te geven of de grenzen van de schrijfkunst af te tasten. Het gaat enkel om het brengen van spannende verhalen waarbij de lezer kan wegdromen, weg van het reële leven.
Het procedé ligt vast: een jong meisje, van wie de schoonheid nog ontdekt moet worden, ervaart plotsklaps …Lees verder
Bundeling van het derde en vierde deel uit de serie 'Het huis van de nacht'*. De 17-jarige Zoey Redbird (ik-figuur) is een speciale ‘halfwas’, een vampier in wording die uitzonderlijke krachten heeft gekregen van godin Nux. In 'Uitverkoren' is het een zware periode voor Zoey, die niet alleen met haar bijzondere krachten en een bestaan als vampier moet leren omgaan, maar ook met de geheimen en verantwoordelijkheden die bij haar bijzondere positie horen. Ze raakt verstrikt in een web van leugens, waardoor ze uit het oog verliest wie ze kan vertrouwen, en wie niet. In 'Ontembaar' voert Hogepriesteres Neferet iets duisters in haar schild: ze is eropuit een oorlog met mensen te beginnen. Zoey heeft haar vrienden meer dan ooit nodig om het kwaad te bestrijden, maar die hebben zich door toedoen van Neferet tegen haar gekeerd. Als Zoey wordt aangevallen door iets duisters in de nacht, zet ze alles op alles om haar vrienden weer aan haar zijde te krijgen. De delen in deze reeks worden steeds d…Lees verder

Over Phyllis Christine Cast

Phyllis Christine Cast (ook P. C. Cast; * 1960 in Watseka, Illinois) is een Amerikaanse schrijfster van romantiek en fantasy. Cast is in Nederland en Vlaanderen vooral bekend om haar 'Het huis van de nacht'-serie, die ze samen met haar dochter Kristen Cast geschreven heeft. In de Verenigde Staten is ze ook bekend om haar eigen boekenseries: Goddess Summoning en Partholon.

Carrière

Casts eerste boek, Goddes by Mistake, werd voor het eerst uitgebracht in 2001 en won verschillende prijzen, evenals haar daaropvolgende boeken. In 2005 zijn Cast en haar dochter samen aan de 'Het huis van de nacht'-serie beginnen te schrijven. Het succes van deze boekenserie is mede te danken aan de toentalige populariteit van vampierliteratuur (Stephenie Meyers Twilight-serie). In maart 2009 bereikte het vijfde deel van de serie, Onveilig, de nummer 1-positie op de bests…Lees verder op Wikipedia

Suggesties