Strip
Nederlands
REIZIGER is een originele reeks in 12+1 delen die rond de twee “dirigenten”, Stalner en Boisserie, een groep van talentvolle tekenaars vergadert. Met een snel verschijningsritme (het geheel zal tussen 2007 en 2011 gepubliceerd worden) zullen de strips getekend worden door Guarnido, Bourgne, Lambert, Siro, Liberge en Rollin. REIZIGER bestaat uit drie cyclussen rond het hoofpersonage, Reiziger, die
Titel
Toekomst
Scenarist
Pierre Boisserie
Auteur
Éric Stalner
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Futur
Uitgever
[Brussel]: Glénat Benelux, 2007-2008
4 delen
ISBN
9789069695112 (hardback, Dl. 1) 9789069695419 (hardback, Dl. 2) 9789069695761 (hardback, Dl. 3) 9789069695907 (hardback, Dl. 4)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 45 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Eric Stalner kennen we vooral van geslaagde en gesmaakte historische reeksen als 'Fabien M.', 'Het kruis van Cazenac', 'Ketens van vuur' of 'Malemort', die vaak werden gemaakt in samenwerking met zijn broer Jean-Marc. Hier verlegt hij zijn terrein naar de sciencefiction, met scenarist Pierre Boisserie, die ook al meewerkte aan 'Het kruis van Cazenac' en 'Dante', twee geslaagde strips.

Helaas voldoet 'Reiziger' voorlopig niet aan de verwachtingen. Het gaat om een conceptserie, met drie cycli (Toekomst, Heden en Verleden, met van elk vier delen), die door verschillende tekenaars zullen worden vormgegeven. Daarbij valt vooral ook succesauteur Juanjo Guarnido (Blacksad) op, die een epiloogalbum voor zijn rekening neemt en van de rest ook de covers tekent. Het ruikt allemaal een beetje naar een te overdacht project en zo ontwikkelt het zich ook te traag, te zoekend, te mechanisch.

In het eerste deel zagen we in Parijs in 2082 drie kinderen ontsnappen ui…Lees verder
In dit eerste deel van de nieuwe sciencefictionreeks 'Reiziger' ontsnappen drie kinderen uit de dictatoriaal geleide Markovic stichting, Parijs 2082. Een van hen overleeft de vlucht naar de gevaarlijke buitenwereld niet. Een volwassenen man en vrouw zien het gebeuren, maar kunnen niet ingrijpen. De man Vedder, met een V-vormig litteken op zijn voorhoofd, teleporteert de twee later naar de Sorbonne, waar de vrouw grote risico's neemt en zelfs een bevriende relatie doodt om de twee jongens in leven te houden. Bij een eerste poging van de twee tot zelfstandige teleportatie krijgt een het V-vormige litteken: 'Back to the future'? Op de laatste pagina zit Markovic te peinzen voor vijf geheel verschillende tijdsbeelden, met Vedder als middeleeuwer, musketier, SS-er, tijdreiziger. Bedacht door Éric Stalner (en Pierre Boisserie), die zijn sporen vooral verdiende met series in historische setting (onder andere 'Het kuis van Cazenac'), zal deze reeks dertien delen omvatten, door verschillende t…Lees verder

Suggesties