Strip
Nederlands

Betoverde stenen

Pierre Makyo (scenarist), Laval NG (illustrator)
Na de redding van Aline uit handen van haar ontvoerders hebben Thierry en zij zich teruggetrokken op het platteland om daar op krachten te komen. Hij krijgt echter steeds meer last van de effecten die de lichtpaarse steen van Rabal op hem heeft. Dankzij die steen kan hij door de tijd reizen, maar hij merkt dat hij er last van geheugenverlies van begint te krijgen. Hij besluit terug te gaan naar Ra
Titel
Betoverde stenen
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Laval NG
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pierres envoutées
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2015
46 p. : ill.
ISBN
9789034305282 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Derde deel van de vierde cyclus van een stripserie waarvan dit het vijftiende deel is, het vervolg op 'De macht van de stenen' (2013)*. Thierry, de hoofdpersoon, reist weer op en neer in de tijd om achter bepaalde zaken te komen. Zijn geliefde Aline is nog steeds niet over de akelige gebeurtenissen in de vorige delen heen en is nog behoorlijk in de war. Ondertussen is er een probleem met een sekte die uitgaat van een nieuw christendom geïnspireerd door de komst van een nieuwe messias die zij tot leven willen wekken met behulp van kennis die verstopt is in een oeroude Ligurische tempel. Zij proberen met alle middelen die zij maar kunnen inzetten in het bezit te komen van een witte steen die voor het goede staat. Zelf hebben zij al de zwarte steen die demonische krachten heeft. Thierry c.s. willen dit zien te voorkomen. Een uiterst gecompliceerde plot dat goede voorkennis van de eerdere delen vraagt. De Mauritiaanse tekenaar Laval Ng brengt een en ander netjes in beeld. Opvallend is dat…Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia