Strip
Nederlands

Blanche

Pierre Makyo (scenarist), Faure (illustrator)
Titel
Blanche
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Faure 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2000
48 p. : ill.
ISBN
90-343-2891-0 90-343-2892-9

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Thierry Jolinon heeft beloofd nooit en te nimmer de ligging van het koninkrijk Galthedoc aan anderen te onthullen. Er ontstaat een strijd tussen de 'Nieuwe Katharen' en 'De ridders van de Graal', met Thierry en zijn geheim als inzet. Geholpen door een viertal mooie vrouwen probeert de hoofdpersoon aan alle gevaren te ontsnappen. Deze serie is inmiddels aan de derde tekenaar toe, maar de scenarist werkt al meer dan tien jaar aan deze gecompliceerde geschiedenis. Een gedeelte speelt zich in het verleden af en de andere helft neemt de lezer mee naar de twintigste eeuw. Een vleugje New Age en een forse dosis spanning zorgen al vanaf deel een voor een vaste schare lezers. De tekenaar levert in dit album vakwerk af en de inkleuring zorgt voor de juiste mysterieuze sfeer. Niet onafhankelijk te lezen van de andere delen.

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties