Strip
Nederlands

De lichtheid van de wereld

Pierre Makyo (scenarist), Alessandro Calore (illustrator)
Net ontsnapt uit de gevangenis van Carcassonne, trekt Guilhem naar het dorp Aryens, waar hij hoopt Nita terug te vinden. Onderweg wordt hij echter aangevallen door drie soldeniers. Een pijl treft hem, en hij blijft zwaargewond achter. Een jonge herderin vindt hem, en verzorgt hem. De dorpelingen zijn echter niet opgezet met zijn komst...
Onderwerp
Katharen
Titel
De lichtheid van de wereld
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Alessandro Calore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
La légèreté du monde
Editie
1
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2012
56 p. : ill.
ISBN
9789088103131 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vierde en laatste deel van een historische stripserie. Het is 1311. De Kathaar Guilhem Roché, die aan een gedeeltelijk geheugenverlies lijdt, is nog op steeds op zoek naar zijn beminde Nita, die hij in Aryens hoopt te vinden. Het is een gevaarlijke tijd voor Katharen, omdat de kerk hen meedogenloos vervolgt. Onderweg wordt hij met een pijl neergeschoten, maar liefdevol verzorgd door een jong meisje, Estelle, en haar moeder. Later ontmoet hij het meisje weer, maar nu is haar moeder ontvoerd. Zij blijkt niet de enige te zijn en Guilhem gaat op onderzoek uit, zeker nu ook Nita vermist blijkt te zijn. Hij komt erachter dat de vrouwen in een kasteel zitten opgesloten. Hoe kan hij hen bevrijden en zijn geliefde terugvinden? En wat is zijn broer Arnaut, die Nita heeft verkracht, van plan? Ingekleurd, in realistische stijl getekend stripverhaal van hoge kwaliteit. De tekenaar heeft zichzelf in dit deel overtroffen. Veel aandacht voor de historische situering en voor de Kathaarse levensvisie. …Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties