Strip
Nederlands

De macht van de stenen

Pierre Makyo (scenarist), Laval NG (illustrator)
Titel
De macht van de stenen
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Laval NG
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Pierres invoquées
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2013
48 p. : ill.
ISBN
9789034303028 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Voor deze stripserie bestond in Frankrijk, het land van herkomst, een grote belangstelling. Ook in ons land bestond waardering voor de serie. Helaas zit er een groot gat van zo'n tien jaar tussen het verschijnen van deel dertien 'De steencirkel'* – het eerste deel van de vierde cyclus – en dit veertiende deel dat in Frankrijk in 2003 verscheen. Dat maakt het de lezer er niet gemakkelijker op om de verhaallijn goed te volgen. Immers, kennis van de voorgaande gebeurtenissen is echt wel noodzakelijk om het ingewikkelde verhaal te kunnen begrijpen. Daarin reist Thierry, de hoofdpersoon, op en neer in de tijd om de loop van recente gebeurtenissen naar zijn hand te veranderen. Ook de katholieke congregatie die de komst van een nieuwe Messias wil organiseren, blijft anders onbegrijpelijk. Net als de vorige drie cycli heeft ook deze vierde cyclus een eigen tekenaar die uiterst vakbekwaam de gebeurtenissen in beeld brengt. Wat dat betreft, heb je als lezer weinig reden tot klagen. Alleen voor …Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia