Strip
Nederlands

De steen van de Apocalyps

Pierre Makyo (scenarist), Faure (illustrator)
Titel
De steen van de Apocalyps
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Faure 1947-
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
L'oeil du poisson
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2002
48 p. : ill.
ISBN
90-343-0030-7

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Deel 12 van "Het Land van Langvergeten". Eerder maakten we kennis met fotograaf Thierry Jolinon. Thierry kwam bij toeval in het onbestaanbare koninkrijk Galthedoc: het Land van Langvergeten. Men leeft er in de middeleeuwen, compleet met bloedige oorlogen en pestepidemieën. De fotograaf werd speelbal in een machtstrijd aan het hof, en lang in een kerker opgesloten. Toen hij uit Galthedoc ontsnapte werd hij weer opgesloten: vijf jaar, in een psychiatrische inrichting. Hij raakte betrokken bij een sekte, die in Galthedoc een toevluchtsoord zag. De sekte was verwikkeld in een bloedige strijd met de 'Ridders van de Graal'. Daar begint dit twaalde deel. Thierry en de sekteleider gaan naar Galthedoc om een steen te zoeken: de steen van de apocalyps. De steen geeft eeuwig leven en kan vertellen wanneer de apocalyps zal zijn. De missie slaagt, maar vraag niet hoe... Een fascinerend verhaal, dat in combinatie met de andere delen pas echt tot z'n recht komt. Het realistische tekenwerk is niet on…Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties