Strip
Nederlands

De steencirkel

Pierre Makyo (scenarist), Laval NG (illustrator)
Titel
De steencirkel
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Laval NG
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Les pierres levées
Uitgever
Zelhem: Arboris, 2004
48 p. : ill.
ISBN
90-343-0185-0

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Dit is alweer het dertiende deel van een serie fantasy-verhalen die zich in het heden en in een middeleeuws verleden afspelen. Wie de eerdere delen niet kent, zal, mede omdat enige uitleg over het voorgaande ontbreekt, grote moeite hebben om de verhaallijn te volgen. Met name de achtergrond van de relatie tussen de hoofdpersonen Thierry en Aline en de middeleeuwer Joachim die absoluut Aline wil trouwen, is voor hem onduidelijk. Wat blijft, is een ingewikkeld verhaal op en neer in de tijd waarin een ondergrondse tempel van de Liguriërs, de voorvaderen van de Kelten, die een grote kennis van de natuurwetten hadden en de dwerg Rabal die één en ander bewaakt, een belangrijke rol spelen. Ook dit eerste deel van de vierde cyclus verhalen rond 'Het land van Langvergeten' heeft net als de vorige drie cycli een eigen tekenaar die uiterst vakbekwaam de gebeurtenissen realistisch in beeld brengt. Wat dat betreft, heb je als lezer weinig te klagen. Voor kenners van de serie een prima opening naar…Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia