Strip
Nederlands
Ik ben een kathaar 5 In de eerste dagen van 1311 komt er een nieuwe inquisiteur op de proppen, die de Katharen tot uiterste voorzichtigheid dwingt. Elk medelijden is hem vreemd, hij heeft geen compassie voor de ‘ketters’. Arnaud volgt zijn doen en laten op de voet: Hij probeert immers nog steeds het geheime toevluchtsoord van de Katharen terug te vinden, een plaats die beschermd wordt door ‘De Ord
Onderwerp
Katharen
Titel
Het grote labyrinth
Scenarist
Pierre Makyo 1952-
Illustrator
Alessandro Calore
Taal
Nederlands
Oorspr. taal
Frans
Oorspr. titel
Le grand labyrinthe
Uitgever
Genk: Uitgeverij Daedalus, 2014
48 p. : ill.
ISBN
9789088105128 (paperback)

Beschikbaarheid in Vlaamse bibliotheken

Meer dan 100 keer in Vlaamse bibliotheken

Besprekingen

Vijfde deel van een historisch stripserie, het vervolg op 'De lichtheid van de wereld' (2012)*. Guilhem wordt gekweld door een weerkerende droom, waarin een oude heremiet hem vraagt: 'Waar ergens bevind je je in het labyrint?' Zijn geliefde Nita raadt hem aan alles te vergeten, zich niet langer in te zetten voor de Kathaarse zaak en in plaats daarvan van het leven te genieten. Maar in deze eerste dagen van 1311 is er een nieuwe inquisiteur gekomen, kardinaal Arnaud Gui, die door zijn spionnen de overgebleven Katharen probeert op te sporen. Bijzondere aandacht heeft hij, wanneer hem wordt verteld over een Kathaars geheim inzake een verborgen labyrint, het enige tastbare gebedsoord van de Kathaarse religie. Om dit labyrint te vinden is het nodig om de speciale boeken in handen te krijgen, die de Katharen gebruiken om hun spirituele vorderingen op te tekenen. Door Nita te ontvoeren wil hij Guilhem onder druk zetten. Ingekleurd, in realistische stijl getekend stripverhaal van hoge kwalite…Lees verder

Over Pierre Makyo

CC BY-SA 3.0 - Foto van/door Georges Seguin (Okki)

Pierre Makyo of Makyo, zijn echte naam is Pierre Fournier (Duinkerke, 16 juli 1952), is een Franse schrijver van stripverhalen (scenarist) en striptekenaar. Hij is de broer van stripboekschrijver Toldac.

Biografie

Makyo begon zijn loopbaan als striptekenaar in het Franse blad Pistil met de reeks Polluks en bij het jeugdblad Robbedoes. Voor Robbedoes creëerde hij samen met zijn vriend Dodier de humoristische strip Gully. In het midden van de jaren 1980 werd hij bekend met de serie Jerome K. Jerome Bloks, ook getekend door Dodier en het album Le roi Rodonnal.

Met de door Laurent Vicomte getekende serie Het land van langvergeten, waarvan het eerste deel in 1981 verscheen, kwam voor hem de echte doorbraak als gerenommeerde schrijver. Van de hiervoor genoemde reeks verschenen meerdere cyclussen, met steeds verschillende tekenaars.

Van eigen hand was …Lees verder op Wikipedia

Suggesties